Fotbal international Zenga se desparte de Emirates Club, după doar patru luni de colaborare
Data publicării:
Fostul mare portar al naționalei Italiei încheie colaborarea cu formația Emirates Club, echipă care se află pe penultima poziție în campionatul de fotbal al Emiratelor Arabe Unite.

Parcurs slab pentru Zenga în Emirate

Walter Zenga, fost mare portar al naționalei de fotbal a Italiei, nu mai este antrenorul echipei Emirates Club, pe care o pregătea de la începutul lunii ianuarie, a anunțat clubul aflat pe penultimul loc în campionatul Emiratelor Arabe Unite, informează TuttoMercatoWeb.

Fostul fotbalist, care a împlinit duminică 64 de ani, a obținut doar cinci puncte în șase meciuri din campionatul Emiratelor Arabe Unite (o singură victorie). Debutul său a adus o înfrângere umilitoare în cupa națională, 1-7 cu Al-Wasl. Pregătirea echipei a fost încredințată lui Benito Carbone, până acum secundul lui Zenga.

Zenga nu mai antrenase de aproape trei ani și jumătate înainte de a semna în ianuarie contractul cu Emirates Club, care era valabil până pe 30 iunie 2025.

Italianul a jucat în cea mai mare parte a carierei la Inter Milano, a pregătit echipe ca FC Național, Steaua și Dinamo București, dar și Catania, Palermo, Sampdoria și Cagliari, în țara sa, sau New England Revolution (SUA), Steaua Roșie Belgrad (Serbia), Gaziantespor (Turcia), Al Nassr (Arabia Saudită) și Wolverhampton (Anglia).

Mai mult decât atât, Zenga a antrenat deja patru formații din Emiratele Arabe Unite, Al-Ain, Al-Nasr, Al-Jazira și Al-Shaab.

Emirates Club, cu doar 11 puncte după 19 meciuri, are șanse minime să evite retrogradarea în eșalonul secund, deși printre jucătorii săi este un nume mare, Andres Iniesta, fostul mare mijlocaș al naționalei Spaniei, ajuns la aproape 40 de ani. În componența lotului mai este un fost internațional spaniol, atacantul Paco Alcacer.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare

Fotbal international Suspiciuni de blat în prima ligă a Spaniei

Scandal imens în La Liga, prima ligă de fotbal a...


DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Gheorghe Hagi, gest de mare campion pentru Dorinel Munteanu. Oţelul va putea juca la Constanţa în Europa, dacă se califică

Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Situaţie incredibilă în fotbalul românesc. Ioan Varga cere Corvinului să cedeze locul în Europa Farului. Mihai Rotaru spune că Oţelul sau U Cluj pot juca de 2 ori barajul

Agerpres

Oţelul Galaţi, mutare spectaculoasă la barajul de cupe europene

Sursa: Agerpres

Vin investiţiile, dacă Dinamo se salvează de la retrogradare? Andrei Nicolescu, anunţ important pentru fanii alb-roşii

pixel