Tenis de masă România, calificată în a doua fază a Cupei Mondiale după ce a învins Taiwanul cu 8-4
România s-a clasat pe locul...
Într-un interviu exclusiv pentru DCSport.ro, Amatto Zaharia, președintele Federației Române de Kempo, a explicat modul în care sportul, în genere, schimbă viața oamenilor. Concret, acesta a oferit exemple prin care artele marțiale îi ajută pe practicanții acestui sport să își controleze emoțiile, indiferent de contextul ori situațiile în care se află.
„Absolut toate sporturile, n-aș vorbi acum doar despre sporturile care provin din artele marțiale. Oamenii, de multe ori, au impresia că artele marțiale reprezintă un sport în sine. Este doar o sintagmă populară care se referă la tot ce înseamnă latură de luptă: fie cu arme, fie fără arme.
Tirul, tirul cu arcul, luptele, boxul, judo, karate, kempo - toate intră în această categorie vastă. Se mai face o confuzie de multe ori: lumea are impresia că atunci când vorbim despre arte marțiale, vorbim despre ceva care vine din zona Asiei, dar nu este așa. Zeul Marte nu a fost un zeu asiatic, ci mult mai aproape de meleagurile noastre.
Dacă vorbim strict despre zona sporturilor de luptă, disciplina este cea mai importantă. Încrederea pe care sportivii, practicanții o capătă în forțele proprii îi ajută și în viața de zi cu zi! Încep să își controleze emoțiile, care își pun amprenta în mod negativ asupra multor copii, tineri, chiar și adulți.
De exemplu, dacă dă o teză la școală, un extemporal, un examen la școala de șoferi. Sunt foarte mulți oameni care învață foarte mult și bine, dar emoția îi domină și ies din sală, fără să mai știe nimic. Îi pui să facă aceleași exerciții imediat ce au ieșit din sală și s-au detensionat, și le fac perfect. Dar îi domină emoția! Sporturile de luptă, cele marțiale în general, te fac să îți controlezi emoția. Evident, toți oamenii au emoții, dar diferența o face capacitatea de a-ți domina, a-ți controla emoțiile, și nu invers.
Iată cum sporturile de luptă, cele marțiale te ajută efectiv și în viața de zi cu zi, dincolo de zona asta de luptă: dacă te atacă sau nu te atacă cineva pe stradă. Te atacă emoțiile mai întâi la un examen! Este bine ca măcar acestea să reușești să le învingi. Prin practicarea sporturilor marțiale, oamenii încep să își controleze emoțiile, dincolo de ceea ce înseamnă starea de bine, de sănătate a fiecăruia, dincolo de ceea ce înseamnă socializarea, sunt foarte multe beneficii pe care sportul le aduce în viața celor care îl practică.”, a explicat Amatto Zaharia, în exclusivitate pentru DCSport.ro.
România s-a clasat pe locul...
După această reușită, Gavril...
Ronald Gavril, în vârstă de 37...
Presa din Catalonia îl numeşte...
Universitatea Cluj a strâns un...
CFC Argeş o înfruntă pe FC...