Superliga Romaniei Calendarul Ligii 1 se trage la sorţi luni, 1 iulie. Aflăm când avem primele derby-uri
Data publicării:
Liga Profesionistă de Fotbal anunţă tragerea la sorţi a meciurilor pentru noul sezon al Ligii 1. 

"Luni, 1 iulie 2024, la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal din București, strada Dr. Alexandru Vitzu nr. 2 A, sector 5, cu începere de la ora 12.00, va avea loc Adunarea Generală a LPF.

Evenimentul va fi urmat de tragerea la sorți a programului Campionatului Național ”SuperLiga”, în sezonul 2024-2025", transmite LPF.

FCSB, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Farul, Sepsi, Rapid, UTA Arad, Oțelul Galați, Hermannstadt, ”U” Cluj, Petrolul Ploiești, Poli Iași, Dinamo, FC Botoșani, Unirea Slobozia, FC Buzău sunt echipele care vor juca în Liga 1 în acest sezon. 

FCSB este campioana en-titre şi ţinteşte un nou titlu în Liga 1, dar şi calificarea în grupele unei competiţii europene. Printre favoritele la titlu se numără şi CFR Cluj, care l-a readus pe Dan Petrescu pe banca tehnică, Universitatea Craiova, care este condusă de Constantin Gâlcă, dar şi Rapid Bucureşti, care îl are pe banca tehnică pe fostul manager al lui Celtic Glasgow, Neil Lennon. 

Oţelul Galaţi, finalista Cupei României în viitorul sezon, ţinteşte un loc de playoff în acest sezon, după ce stagiunea precedentă a încheiat-o pe locul 8. 

Dinamo Bucureşti s-a salvat de la retrogradare în urma barajului cu Csikszereda Miercurea Ciuc, scor general 2-0, şi vrea să nu mai treacă prin emoţiile din sezonul trecut. 

Nou promovatele Unirea Slobozia şi Gloria Buzău vor avea o misiune dificilă pentru a rămâne în prima ligă, însă antrenorii Adrian Mihalcea şi Andrei Prepeliţă vor să demonstreze că îşi merită locul în Superligă. 

Se anunţă, astfel, o ediţie spectaculoasă a Ligii 1. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
sursa: Pexels

Vasile Jardan, plecat la finalul sezonului de la Oţelul, a semnat cu noua echipa

Facebook SC Oțelul Galați

Oțelul Galați transferă un jucător de 19 ani

Sursa: Agerpres

Oţelul Galaţi a transferat un nou fundaş central

Sursa: Agerpres

Dinamo înfruntă CFR Cluj în prima etapă, iar Andrei Nicolescu avertizează. "Suntem un pic în urmă faţă de ce prognozasem"

pixel