Sporturi Când facem cardio? Înainte sau după exercițiile de forță?
Data publicării:
Când e recomandat să facem exercițiile de forță?

Ordinea în care faci exercițiile cardio și exercițiile de forță poate depinde de obiectivele tale specifice și preferințele personale, însă există câteva principii generale care pot să îți ofere beneficii maxime, potrivit military.com:

Cardio înainte de forță: Dacă principalul tău obiectiv este îmbunătățirea capacității cardiovasculare sau pierderea în greutate, poți începe antrenamentul cu sesiunea de cardio. Acest lucru te poate ajuta să îți ridici ritmul cardiac, să arzi calorii și să îți pregătești organismul pentru antrenamentul de forță. Cu toate acestea, este posibil să simți oboseala musculară în timpul exercițiilor de forță dacă le faci imediat după sesiunea de cardio.

Forță înainte de cardio: Dacă vizezi dezvoltarea forței și a masei musculare, începutul antrenamentului cu exercițiile de forță poate fi o opțiune mai bună. Astfel, vei avea mai multă energie și concentrare pentru exercițiile care implică ridicări de greutăți. După sesiunea de forță, poți efectua sesiunea de cardio pentru a adăuga beneficiile antrenamentului cardiovascular.

Separarea sesiunilor: O altă opțiune este să separi complet sesiunile de cardio și forță, fie pe parcursul aceleiași zile, fie în zile diferite ale săptămânii. Aceasta oferă corpului tău timp să se recupereze între tipurile diferite de antrenament și poate ajuta la evitarea riscului de supratraining.

Indiferent de ordinea pe care o alegi, este esențial să îți asiguri încălzirea corespunzătoare înainte de antrenament și să te răcorești corect după antrenament, inclusiv prin stretching și hidratare adecvată. Consultarea cu un antrenor personal sau cu un specialist în fitness poate oferi o perspectivă personalizată, ținând cont de obiectivele tale specifice și de starea de sănătate.

Liana Ganea
Categorie: Sporturi

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Ăsta e Rapidul din Giuleşti. Iubeşte-l şi o să înnebuneşti

Declicul anunţat de Marius Şumudică înaintea meciului...

Fotbal international Lionel Messi e pe val la Inter Miami

Jucătorul argentinian de fotbal în vârstă de 37 de ani...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Dorinel Munteanu şi-a aflat pedeapsa după episodul cu David Maftei

Sursa: Agerpres

Antrenorul cu portarii de la Dinamo a tras concluziile despre Golubovic, după meciul cu FCSB

Agerpres

Sportiva din Republica Moldova care a răbufnit după rezultatele alegerilor la referendum

Sursa: Agerpres

Florentin Petre e sincer după înfrângerea în faţa FCSB-ului. "E cea mai bună echipă din Liga 1"

pixel