Superliga Romaniei Canicula schimbă programul meciurilor din Superliga! Temperaturile ridicate au modificat orele de start
Data actualizării:
Data publicării:
Țara noastră se confruntă cu o perioadă constantă de temperaturi extrem de ridicate, mulți jucători ai echipelor Superligii fiind nevoiți să evolueze în condiții ce le pun sănătatea în pericol.

LPF modifică programul Superligii din cauza căldurii

Liga Profesionistă de Fotbal și deținătorul drepturilor tv au modificat orele de disputare ale partidelor contând pentru etapa a doua a Campionatului Național Superliga României. La baza acestei decizii comune au stat prognozele meteo, care indică temperaturi ridicate la finalul acestei săptămâni.

Nevoite să joace într-o căldură apăsătoare în primele meciuri ale noului sezon al Superligii, formațiile primului eșalon de fotbal vor evolua, în a doua etapă a competiției, de la orele 19:00, respectiv 22:00, în loc de 18:30, respectiv 21:30.

Programul complet al etapei a doua:

Vineri, 19 iulie

Ora 19.00 - Politehnica Iași – FC Botoșani

Ora 22.00 - Unirea Slobozia - FCSB

Sâmbătă, 20 iulie

Ora 19.00 - Universitatea Craiova – UTA Arad

Ora 22.00 -  FC Rapid 1923 – CFR 1907 Cluj

Duminică, 21 iulie

Ora 19.00 - Universitatea Cluj – FC Hermannstadt

Ora 22.00 - Dinamo București – Petrolul Ploiești

Luni, 22 iulie

Ora 19.00 - Gloria Buzău – Sepsi OSK Sf. Gheorghe

Ora 22.00 - Oțelul Galați – Farul Constanța

 

Condiții de joc dificile pentru fotbaliști

Toate echipele de fotbal au resimțit disconfortul fizic cauzat de temperaturile ridicate. Disputat la o oră târzie, respectiv la 21:30, meciul dintre UTA Arad și Rapid București, din prima etapă a Superligii, scor 1-1, i-a făcut pe jucători să se plângă de căldură. Unul dintre aceștia a fost giuleșteanul Paul Iacob, care i-a compătimit pe colegii săi de la Sepsi Sfântu Gheorghe, jucători care au evoluat în timpul zilei, de la ora 17:00, în fața celor de la Poli Iași.

„A fost foarte greu. În a doua repriză am picat puțin fizic și nu ne-a mai ieșit jocul atât de bine. Cei de la UTA au venit peste noi. Ne bucurăm că s-a terminat egal până la urmă.

Nu știu cum au jucat cei de la Sepsi la ora 17:00, pentru că a fost foarte cald aici și a fost foarte, foarte greu. Au apărut greșelile. Pe final, mulți am avut crampe și s-a cunoscut. Până la urmă, este un punct de plecare, este primul meci și trebuie să construim de aici încolo. 

Am avut mai multă agresivitate în acest sistem nou, dar numai cât ne-au ținut bateriile. Sistemul ne place, ne ajută, cred că ne potrivim pe acest sistem și încercăm să dăm totul la fiecare meci. Dar cu o asemenea căldură e destul de greu”, a declarat Paul Iacob, la finalul partidei. 


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Ce se întâmplă dacă Rapid pierde meciul cu Unirea Slobozia

Rapid are o singură victorie în campionat în acest...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel