Stiri Câte minute trebuie să alergi zilnic ca să slăbești două kilograme pe săptămână
Data publicării:
Vrei să slăbești repede și să faci doar bandă sau jogging în parc? Iată ce trebuie să știi!

Să slăbești într-un ritm sănătos implică crearea unui deficit caloric, adică arzi mai multe calorii decât consumi. Pierderea a două kilograme pe săptămână este un obiectiv destul de agresiv și trebuie gestionat cu atenție pentru a te asigura că o faci într-un mod sănătos. Iată câteva sfaturi de la mindbodygreen.com:

Un kilogram de grăsime corespunde aproximativ la 7.700 kilocalorii (kcal).

Dacă dorești să pierzi 2 kilograme pe săptămână, trebuie să creezi un deficit caloric de aproximativ 15.400 kcal pe săptămână (2 kg x 7.700 kcal/kg).

Pentru a obține acest deficit, poți combina reducerea aportului caloric din alimentație și creșterea activității fizice.

Ajută alergarea?

Alergarea poate ajuta la arderea unui număr semnificativ de calorii. Cu toate acestea, nu este recomandat să aloci toate cele 15.400 kcal din deficit numai alergând, deoarece ar necesita o cantitate extrem de mare de exerciții și poate crește riscul de suprasolicitare.

Un adult arde aproximativ 100-200 de kcal la fiecare 1,6 km alergați, în funcție de greutatea și intensitatea alergării.

Deci, ar trebui să alergi zilnic între 124 și 248 km pentru a arde 15.400 kcal într-o săptămână.

Un astfel de efort zilnic este nerealist și nesănătos. Ar putea suprasolicita corpul și poate duce la leziuni sau alte probleme de sănătate cum ar fi întinderea de ligamente sau febra musculară.

În schimb, concentrează-te pe un deficit caloric rezonabil, care poate fi obținut prin reducerea aportului caloric din dietă și creșterea activității fizice într-un mod sănătos.

Pierderea în greutate într-un ritm moderat, de 0,5 până la 1 kilogram pe săptămână, este mai sigură și mai ușor de menținut pe termen lung. Consultă întotdeauna un medic sau un nutriționist pentru a-ți stabili obiectivele de slăbire și pentru a dezvolta un plan de dietă și exerciții personalizat care să fie sigur și eficient pentru tine.

Liana Ganea
Categorie: Stiri
Tagurile articolului: alergat  calorii  dieta  efort  kilometri  miscare  muschi  silueta  slabit  sport 

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel