Stiri CSA Steaua și CS Dinamo, în pericol? Eduard Novak: „Toate cluburile trebuie să fie independente”
Conceptul de "cheat day" sau "zi de înșelat" este adesea utilizat în contextul dietelor și reprezintă o zi în care se permite consumul liber, fără restricții, al alimentelor interzise sau limitate. Totuși, numărul de "cheat days" pe săptămână după antrenament poate varia în funcție de obiectivele individuale, nivelul de activitate fizică și planul alimentar general. În general, este important să abordezi conceptul de "cheat day" cu responsabilitate și echilibru, spun cei de la marathonhandbook.com.
Frecvența: Nu există o regulă strictă privind numărul exact de "cheat days" pe săptămână, deoarece aceasta poate varia de la persoană la persoană. Unii oameni pot beneficia de un singur "cheat day" pe săptămână, în timp ce alții ar prefera o abordare mai moderată, cu ocazionale indulgențe moderate.
Volumul de exerciții: Dacă ești foarte activ din punct de vedere fizic și ai un nivel ridicat de arderi calorice, ai putea fi mai permisiv în privința numărului de zile de trișat. Activitatea fizică intensă poate ajuta la compensarea unor excese alimentare temporare.
Obiectivele individuale: Dacă scopul tău este pierderea în greutate sau îmbunătățirea condiției fizice, este important să știi conținutul caloric al alimentelor consumate în timpul "cheat day" și să nu anulezi progresul obținut prin efortul depus în timpul săptămânii.
Sănătatea generală: Excesele alimentare regulate pot afecta sănătatea metabolică și generală. Este important să alegi alimente de calitate chiar și în zilele de înșelat și să eviți excesele care ar putea avea consecințe negative asupra sănătății tale.
Echilibru și moderare: Cheia este echilibrul și moderația. În loc să aloci o zi întreagă pentru excese alimentare, poți alege să incluzi mici "cheat meals" (doar mese de peste zi, nu zile întregi) în alimentația ta obișnuită, menținând astfel un echilibru.
Înainte de a decide câte "cheat days" să incluzi pe săptămână, este recomandat să consulți un profesionist în domeniul nutriției sau să lucrezi cu un antrenor personal care să te ghideze în funcție de obiectivele tale și nevoile individuale.
Medalia sportivei a fost...
Fostul antrenor al Nadiei Comăneci suferea de boala...
Campioana olimpică de la Paris...
Nicuşor Dan, primarul general...
Halterofila Mihaela Valentina...
FC Botoşani a câştigat meciul restant cu FCSB, din tur,...
Fuchse Berlin şi-a luat revanşa în faţa lui Dinamo în...
Olimpiu Moruţan, fotbalistul...
România a pierdut în faţa...
După informaţia conform căreia...