Superliga Romaniei Cifre de senzaţie după FC Botoşani - Oţelul. E doar a doua oară în istorie când gălăţenii reuşesc aşa ceva
Data publicării:
Oţelul Galaţi a câştigat meciul din prima etapă a Ligii 1, în deplasare cu FC Botoşani. şi a egalat un record al clubului. 

"Este a doua oară în istoria participărilor pe prima scenă când roș-alb-albaștrii marchează de trei ori în deplasare în chiar prima etapă a sezonului și obțin și victoria. Se mai întâmplase pe 24 iulie 1999, când oțelarii se impuneau la Gloria Bistrița, tot cu 3-2, prin golurile lui Tănase, Mihalache și Tofan. Altfel, Oțelul a înscris o dată chiar patru goluri, dar rezultatul final era egal. Pentru că există în statistici un 4-4 la Inter Sibiu pe 20 august 1994 (golurile noastre au fost înscrise de Cioloboc, Cornea, D. Oprea și V. Ștefan)", transmite ASC Oţelul într-un comunicat.

Oţelul Galaţi s-a impus cu 3-2 la FC Botoşani după ce Diego Zivulic a marcat o dublă trasă la indigo. Lovitură de colţ executată de Juri Cisotti, lovitură de cap Zivulic, gol. De două ori în trei minute! 

Oţelul a încheiat prima etapă a Ligii 1 pe primul loc al clasamentului şi, chiar dacă sezonul e abia la început, suporterii visează deja la un loc în playoff, obiectiv enunţat şi de antrenorul Dorinel Munteanu. 

"Ne-am propus să începem bine campionatul. Am ştiut că avem în faţă o echipă bună, cu euforie, pentru că s-au salvat de la retrogradare. Asta înseamnă că au calitate de Superligă. M-a surprins puţin formula de start, dar echipa mea a jucat bine. Am fost egalaţi, am revenit de la 2-1, şi am câştigat meritat, zic eu. Este doar începutul. Nu vreau să fac nicio remarcă individuală, dar felicit întreaga echipă. 

Ne concentrăm deja pe următorul joc, cu Farul, care va fi foarte greu. Am spus şi la început, căldura a fost un adversar foarte puternic, dar jucătorii noştri, atât în cantonament, cât şi în amicale, au fost tot pe căldură. Trebuie să ne adaptăm la situaţia actuală. 

Eu nu antrenez loviturile libere, să ştiţi. Important e cine execută, şi cine atacă mingea. Astăzi a avut şansa Diego să muncească. Dar apreciez efortul colectiv al echipei. 

Am spus-o şi înainte de meci, chiar dacă multe echipe şi-au propus playoff-ul, Oţelul îşi doreşte şi ea. Vrem să fim sportiv în primele şase. Dar avem nevoie de sprijin. Ştie toată lumea situaţia financiară echipei, sper să vină oamenii lângă noi ca să îmi pot plăti jucătorii, să le răsplătim eforturile", a declarat Dorinel Munteanu. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel