Superliga Romaniei Cine este Filip Blazek, noul fundaş al Rapidului
Data publicării:
FC Rapid a oficializat două transferuri în aceeaşi zi. După atacantul slovac Timotej Jambor, a venit rândul fundaşului Filip Blazek să semneze cu giuleştenii. 

Blazek vine la Rapid din campionatul Cehiei, de la Banik Ostrava, formaţie clasată pe locul 4 la finalul sezonului trecut. Are 26 de ani, a jucat 20 de partide în ultimul sezon, şi a marcat un gol. Banik Ostrava, cu Blazek pe teren, s-a calificat în cupele europene. 

Filip Blazek va juca în următorii doi ani la Rapid, dar contractul său are şi o clauză de prelungire pe încă un an. Suma de transfer plătită de Dan Şucu este de 250.000 euro. 

Echipa cu cel mai sonor nume din palmaresul lui Blazek este Brondby, cu care a câştigat şi Cupa Danemarcei. Este fundaş central de meserie, dar poate evolua şi la mijloc. Blazek este slovac, şi a jucat pentru naţionalele U19 şi U20 ale Slovaciei. 

"Filip este un jucător masiv, un fundaș central solid, care ne aduce un plus de talie. Știm locurile unde trebuie sa ne întărim și facem tot ce putem da semnam jucătorii doriți cât mai rapid.

Este un jucător care a jucat la locul 4 din Cehia, un campionat puternic și competitiv”, a declarat Daniel Sandu despre fundașul slovac, conform FCRapid.ro,

Rapid şi-a luat şi atacant 

Este vorba despre Timotej Jambor, atacant în naţionala U21 a Slovaciei, unul dintre cei mai promiţători jucători din această ţară. Sezonul trecut, Jambor a jucat în 25 de meciuri în campionat, a dat şase goluri, şi a jucat şi în patru partide din UEFA Conference League pentru Zilina. Pentru naţionala U21 a Slovaciei, Jambor a marcat 2 goluri în şapte partide. 

Atacantul slovac va fi al Rapidului până în 2027, acesta semnând un contract valabil timp de patru sezoane.

Crescut la Tatran Presov și Zilina, Jambor a făcut pasul către prima formație a Zilinei, unde a jucat în 76 de meciuri de campionat, punctând de 19 ori.

"Sunt fericit să fiu aici, să mă alătur unui club atât de mare, precum Rapid. Am auzit că Rapid are fani incredibili, care fac o atmosferă minunată, astfel încât abia aștept să începem sezonul. Sper să înscriu multe goluri și să fac toți rapidiștii fericiți”, a spus Timotej pentru fcrapid.ro.

Jambor a fost chemat la finalul anului 2022 la o acțiune a naționalei mari a Slovaciei, în care au fost testați cei mai promițători tineri jucători.

"Timotej Jambor este un atacant complet, titular la echipa națională u21 și un jucător important din campionatul Slovaciei. Ne bucurăm ca a ales să fie alături de noi în următoarele sezoane.

Este un jucător care știe să atace spațiul, mobil, bun cu ambele picioare, un jucător care sunt sigur că o să ne încânte în Giulești și nu numai”, l-a caracterizat Daniel Sandu, directorul sportiv al Rapidului.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Giani Kiriţă, mesaj sincer. Ce înseamnă Dinamo în 2024

Giani Kiriţă, fost fotbalist la Dinamo, a spus ce...

Superliga Romaniei Oţelul Galaţi a transferat un nou fundaş central

Oţelul Galaţi a obţinut semnătura unui nou fundaş...


DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Giani Kiriţă, mesaj sincer. Ce înseamnă Dinamo în 2024

Giani Kiriţă, fost fotbalist la Dinamo, a spus ce...


logo icon Cele mai citite
sursa: Pexels

Vasile Jardan, plecat la finalul sezonului de la Oţelul, a semnat cu noua echipa

Captură SC Oţelul Galati

Oţelul, victorioasă în amicalul cu NK Celje, echipă de Liga Campionilor

Captură Oţelul TV

Oţelul şi-a stabilit meciurile amicale din Austria. Duel cu o echipă de Liga Campionilor

Sursa: Agerpres

Oţelul Galaţi a transferat un nou fundaş central

pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?