Superliga Romaniei Cine este "magicianul" din Liga 1. "Ar fi trebuit să fie un model. Să fie predat la academiile de fotbal. De la Balaci, Lupu, Boloni, nu am mai avut aşa ceva în campionat"
Data publicării:
Un jucător din Liga 1 este considerat un adevărat "magician" de un fost patron de echipă. 

Marian Iancu, fostul patron al celor de la Poli Timişoara, îl vede pe grecul Panagiotis Tachtsidis drept cel mai bun fotbalist din Liga 1. În cadrul emisiunii "Un Podcast", Iancu l-a lăudat pe fotbalistul grec care a fost la un pas să plece din Liga 1, după scandalul cu Adrian Mutu din primăvară. 

"În campionatul românesc există un jucător, un briliant, Tachtsidis, de la CFR. El e în stânga, iar restul masei de jucători din fotbalul românesc e în dreapta. El ar fi trebuit să fie un model, să fie predat la academiile de fotbal din România, la tot ce înseamnă copii şi juniori. Ei trebuie să înveţe de la acest jucător. Cum se aşează în teren, cum primeşte mingea, unde se duce să primească mingea, care e viteza lui de joc pe care o dă echipa, care este nivelul lui de informare. Când vine mingea la el, ştie deja unde să o dea. Pe lângă faptul că e şi marcator. Aproape că el nu are jucători care să simtă atât de repede jocul. 

De la Balaci, de la Lupu, de la Boloni, noi nu am mai avut aşa ceva în campionat. Nu este un jucător tip Dobrin. Nici ca Hagi. Eu vorbesc de jucători care duceau echipa, care munceau pentru echipă. Păi ce, Lupu părea că face efort în teren? Dar ce randament avea! Balaci părea că duce echipa în spate, Boloni la fel. Dar eu vorbesc şi de inteligenţă fotbalistică. 

Şi uitaţi-vă cum arată. Daţi-mi ca exemplu un alt jucător din România construit aşa, cu randamentul lui. Sigur, are şi o altă latură, a comportamentului. Dar vorbim pur de randamentul fotbalistic. Nu există aşa ceva în România. E de excepţie. Din punctul meu de vedere, dacă aveam academia de la Timişoara, toţi profesorii trebuiau să îl dea exemplu. Modul cum temporizează, cum vine. Dacă tragi o linie la fiecare meci, el are cel puţin 1 sau 2 assist-uri, dă goluri, e pregătit fizic mult mai bine decât anul trecut, probabil e şi motivat mai tare. Deci noi nu avem în România un jucător precum Tachtsidis, care să aşeze o echipă, să fie un centru de stabilitate a unei echipe", a declarat Marian Iancu. 

Panagiotis Tachtsidis, scandal cu Adrian Mutu 

După eliminarea suferită de CFR Cluj din Cupa României sezonul trecut, scor 0-4 cu Corvinul Hunedoara, Adrian Mutu a demisionat de la echipa clujeană. Acesta l-a învinovăţit pe Tachtsidis pentru eliminarea din acel meci. Grecul, însă, a venit cu replica. 

"Văd că se vorbeşte mult despre mine, nu ştiu cine spune lucruri urâte despre mine, nu-mi pasă, deoarece ştiu cum este în fotbal. S-a văzut calitatea mea în teren, ştiu ca sunt unul dintre cei mai buni jucători din campionat, nu dau explicaţii celor care m-au criticat după acel cartonaş roşu, ştiu că am făcut o greşeală mare.

Nu ştiu ce a spus acest tip despre mine, nici măcar nu-mi pasă, pentru că ne-a lăsat într-un moment foarte dificil pentru noi, după acel 4-0 (n.r. contra Corvinului), a lăsat echipa şi a plecat. 

Pentru mine nu are caracter, a vrut să se salveze, când echipa este într-un moment greu trebuie să stai să lupţi alături de echipă, nu să pleci”, a spus Panagiotis Tachtsidis.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Fotbal Nicolae Dică a plecat de la FC Argeş

Nicolae Dică nu mai este antrenorul celor de la FC...


logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel