Volei Convocarea la naționala de volei masculin, explicată de selecționerul Sergiu Stancu. Cum evită subiectul favoritismelor din sport
Data publicării:
Sergiu Stancu, aflat atât în poziția de selecționer al echipei naționale de volei masculin a României, cât și de antrenor al clubului Arcada Galați, a discutat despre potențialele probleme pe care le întâmpină la stabilirea lotului celor mai în formă jucători.

În calitate de selecționer al echipei naționale a României de volei masculin și totodată antrenor al echipei CS Arcada Galați, Sergiu Stancu (42 de ani) a explicat, în exclusivitate pentru DCSport, cum reacționează la potențiale acuzații privind favoritismele în sport, respectiv în voleiul românesc.

Sergiu Stancu: „Aceste lucruri pentru mine sunt puțin amuzante. Îmi doresc ca toți să aibă evoluții foarte bune”

Selecționerul echipei de volei masculin a declarat că el, alături de ceilalți membri ai staff-ului, are în vedere cooptarea celor mai în formă jucători ai momentului, iar convocarea pe bază de favoritism ar fi în detrimentul acestuia. Referitor la ocuparea unei poziții duble, aceea de selecționer și antrenor de club în același timp, Stancu a spus că își dorește ca toți jucătorii să evolueze foarte bine, aducând în discuție o pildă învățată de la actualul selecționer Mircea Lucescu.

„(n.r. Simțiți că jucătorii celorlalte cluburi din România 'trag mai tare' pentru a vă impresiona?) Fiind antrenor și la CS Arcada Galați, este inevitabil ca lumea să se gândească la aceste lucruri, dar pentru noi, cei din staff, este foarte simplu. Dacă ne uităm la ultima campanie, cred că au fost doar doi jucători de la Galați în lot, deși noi am fost vicecampioni ai României, am jucat în Liga Campionilor - deci au fost chiar puțini jucători de la Galați. Toată lumea trebuie să știe că noi ne dorim să facem performanță și suntem genul de staff pentru care contează ca jucătorii să joace bine și să câștigăm meciurile.

Aceste favoritisme care pot apărea nu-și au rostul, din punctul meu de vedere, pentru că tot ce-ți dorești este ca sportivul să joace bine și bineînțeles, dacă un jucător este mai în formă decât un altul, trebuie să-l folosești, pentru că, până la urmă, este interesul tău, egoistic vorbind ca antrenor, ca echipa să câștige, să facă performanță.

Aceste lucruri pentru mine sunt puțin amuzante, mi-a plăcut și de domnul Mircea Lucescu (selecționer al echipei naționale de fotbal a României), cu mare experiență, om de la care toți avem de învățat, a dat un răspuns foarte frumos: eu sunt aici pentru a lua decizii bune pentru fotbalul românesc. Același lucru încerc să-l copiez și eu de la un mare om al sportului. Noi, ca staff, suntem aici să luăm deciziile cele mai bune pentru viitorul echipei naționale și sunt convins că, de cele mai multe ori, suntem corecți în aceste decizii.

Eu de multe ori le zic jucătorilor de la echipa națională ori celor care pot fi selecționați, în cadrul meciurilor directe, că le doresc să joace foarte bine, dar bineînțeles, îmi doresc să câștigăm noi, ca echipă de club. Dar eu îmi doresc ca toți să aibă evoluții foarte bune (indiferent de la ce club fac parte), să joace foarte bine, să pună acea presiune pozitivă pe antrenorul de la echipa națională: 'Aoleu, cu cine începem meciul ăsta, că toți sunt într-o formă foarte bună!' Acesta este un ideal și chiar sunt jucători care fac pași foarte buni în cariera lor.”, a declarat Sergiu Stancu, selecționerul echipei naționale de volei masculin, la interviurile DCSport.

CITEȘTE ȘI Obiectivul naționalei României de volei masculin la Campionatul Mondial, trasat de selecționerul Sergiu Stancu. Detalii despre competiție și adversare, în exclusivitate

Întregul interviu exclusiv poate fi vizionat mai jos:

Youtube video image


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Volei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Sursa: ascotelul.ro

Agentul lui Alexandru Pop confirmă. Trei oferte refuzate pentru atacantul Oţelului

Agerpres

Oțelul Galați - CFR Cluj se amână din nou. Când se joacă FC Botoșani - FCSB

Agerpres
BREAKING NEWS

Simona Halep obține prima victorie din ultimii doi ani. Primele declarații ale româncei după meci

FOTO: DC News
BREAKING NEWS

Simona Halep, eliminată de la WTA Hong Kong în optimi. Fără speranţe în faţa Annei Blinkova

pixel