Volei Corona Brașov se califică în turul al treilea al Ligii Campionilor
Data publicării:
Reprezentanta României în Liga Campionilor a trecut de echipa elvețiană Volley Schoenenwerd, cu scorul de 3-2 (25-21, 25-23, 15-25, 36-38, 15-11).

Corona Brașov se califică în al treilea tur al Ligii Campionilor

CSM Corona Brașov s-a calificat dramatic în turul al treilea al Ligii Campionilor la volei masculin, marți seara, deși a fost învinsă peteren propriu de echipa elvețiană Volley Schoenenwerd, cu scorul de 3-2 (25-21, 25-23, 15-25, 36-38, 15-11), în manșa secundă din turul al doilea.

După 3-1 în meciul din Țara Cantoanelor, campioana României avea nevoie de două seturi pentru a merge mai departe, dar lucrurile nu au mers preabine în Sala Sporturilor „Dumitru Popescu-Colibași”.

Volley Schoenenwerd a câștigat primele două seturi și a condus și în al treilea cu 14-7. A urmat o revenire formidabilă a echipei antrenate de Laurențiu Lică, iar egalitatea s-a restabilit la 18-18. Corona a avut 23-21, iar apoi a ratat cinci mingi consecutive de set și calificare, după care a fost nevoită să salveze trei mingi de 0-3.

Brașovenii au ratat alte cinci mingi de calificare, meciul căpătând accente de aroxism, dar Corona a reușit în cele din urmă să fructifice a 11-a minge, cu un epic 38-36.

Tiebreak-ul a fost unul fără importanță, oaspeții având la un moment dat 11-7, după care au fost egalați, 11-11. O tresărire de orgoliu a făcut să obține ultimele patru puncte ale setului și victoria (15-11).

Belgianul Ewoud Gommans, cu 27 de puncte, a fost MVP-ul formației de sub Tâmpa, Augusto Colito a contribuit cu 16 puncte, iar Ștefan Lupu cu 14 puncte.

De la oaspeți s-au remarcat Mahela Indeewara Bandara Jayalath Arachchige (21), Ryan Coenen (15), Alexander Lengweiler (15), Cyril Kolb (10).

În turul al treilea, Corona o va înfrunta pe câștigătoarea dintre Olympiakos Pireu și Guaguas Las Palmas. Olympiakos s-a impus în primul meci cu 3-0, returul fiind programat pe 10 octombrie în Las Palmas, scrie Agerpres.

 

Sergiu Stancu recunoaște valoarea echipei din Brașov

Selecționer al echipei naționale de volei masculin și totodată antrenor al formației CS Arcada Galați, Sergiu Stancu a vorbit despre competiția acerbă din România, spunând care sunt principalele candidate la câștigarea titlurilor interne, dar și a celor care vizează accederea în competițiile internaționale.

„Niciodată nu a fost ușor să câștigi un campionat. În fiecare an au fost adversari puternici, adversari diferiți ca stil de joc. Și în acest sezon se anunță un campionat foarte interesant. Corona Brașov este o campioană care a luat bătaie în Supercupa României, dar care a reușit să câștige în preliminariile Ligii Campionilor, deci e o echipă valoroasă.

Rapidul, care la prima vedere pare mai puțin cunoscută din punct de vedere al jucătorilor, a reușit să câștige deja un prim trofeu.

Dinamo este o echipă bună, Steaua este o echipă bună. Zalău a făcut niște transferuri bune anul acesta și se anunță o echipă foarte puternică. Craiova, care an de an este întotdeauna acolo, în față. Deja am zis 5-6-7 echipe care se vor bate, cu siguranță, la această supremație, ceea ce este foarte bine și normal să se întâmple. Cu cât sunt meciuri mai interesante, etapă de etapă, derby-uri, meciuri cu presiune, cu atât este mai bine pentru toți implicați în acest fenomen.”, a spus antrenorul gălățenilor, în exclusivitate pentru DCSport.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Volei

logo icon Articole similare

Volei Arcada Galaţi, start perfect în noul sezon al Diviziei A

Arcada Galaţi a câştigat al doilea meci în Divizia A la...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres

Înaintea duelului cu Otelul Galați, Sabău numește unul dintre cei mai buni mijlocași din Superliga

pixel