UEFA Conference League Costel Gâlcă, încrezător înainte de meciul contra NK Maribor: „Am venit aici să câștigăm”
Data actualizării:
Data publicării:
Universitatea Craiova își începe parcursul în preliminariile Conference League, astăzi, 25 iulie, începând cu ora 21:15.

Gâlcă: „Acolo trebuie să fim lei și să ne luăm prada”

Costel Gâlcă, antrenorul Universității Craiova, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă premergătoare partidei din deplasare cu NK Maribor din Conference League, că echipa pe care o conduce a sosit în Slovenia pentru a câștiga.

„Tot timpul sunt îngândurat, mai ales acum pentru că acest meci cu Maribor este unul important pentru noi. Jucăm împotriva unei echipe cu experiență europeană, care vrea să fie tot timpul protagonistă în meci...

NK Maribor are jucători de calitate. Experiența lor în cupele europene aduce un plus, trebuie să recunoaștem, dar noi venim cu dorință de a merge mai departe. Chiar dacă întâlnim o echipă cu jucători importanți, noi am venit aici să câștigăm. Îmi doresc ca echipa mea să arate din ce în ce mai bine și să trecem mai departe de această dublă. Știu că e o echipă dificilă, dar am încredere în jucătorii mei.

Trebuie să fim motivați și în afara terenului, dar cel mai important e să fim în teren. Acolo trebuie să fim 'lei' și să ne luăm 'prada' la fiecare meci.

Cu siguranță vor apărea jucători noi față de meciul din ultima etapă de campionat. Pentru mine e important ca echipa mea să fie compactă și să profităm de spațiile pe care le va lăsa Maribor, pentru că într-adevăr, lasă spații.

Sper să putem bloca și construcția adversarilor. Și noi avem calitate în echipă, jucători care pot decide un meci prin execuții. Dar cea mai importantă este dorința de a demonstra în fiecare meci că suntem mai buni. Sper ca meciul de mâine să fie unul bun pentru noi, să ne dea încredere și la final să ne bucurăm. Dar chiar și dacă vom câștiga, acest lucru nu ar înseamna nimic, fiind doar prima manșă”, a spus el.

Crețu: „Clubul are o istorie foarte bogată în spate”

De asemenea, și Alexandru Crețu, fost jucător al slovenilor, a oferit o părere despre primul meci din preliminariile Conference League:„Va fi un meci greu pentru că Maribor are o istorie în cupele europene unde joacă aproape an de an. Se bate mereu pentru a intra în grupe, e clar că nu este o echipă mică din Europa. Au o istorie în spate și asta îi face să lupte la fiecare meci. Mâine stadionul va fi plin, iar asta pentru NK Maribor este un plus.

Consider că suntem două echipe de același nivel, dar sper ca mâine seară să plecăm învingători acasă. Eu am sentimente foarte plăcute legate de acest oraș, ca și de această țară. Am emoții acum, dar mă bucur că m-am întors aici. Legat de echipa NK Maribor, am urmărit-o în ultimii ani și nu cred că și-a schimbat prea mult stilul de joc.

Clubul are o istorie foarte bogată în spate. Pe antrenorul lor îl cunosc foarte bine, dar și în lot mai sunt câțiva dintre foștii mei colegi. Pentru mine a fost o plăcere să joc aici...”, a declarat Crețu.

Alexandru Crețu a fost campion al Sloveniei cu NK Maribor în sezonul 2018 - 2019.

Universitatea Craiova joacă împotriva echipei slovene NK Maribor, joi, 25 iulie, de la ora 21:15, pe Stadionul Ljudski vrt din Maribor, în prima manșă a turului al doilea preliminar din Conference League.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: UEFA Conference League

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Florin Maxim, opțiunea covăsnenilor pentru Sepsi. Antrenorul hunedorenilor a dat răspunsul

Agerpres

"Unu la unu cu Dorinel Munteanu". Un fost patron din Liga 1 laudă Oţelul Galaţi

Captură foto

Acum 6 ani se declara "dinamovist de mic" şi visa să înscrie în poarta FCSB-ului, azi joacă pentru roş-albaştri. "Ne-am înţeles foarte rapid"

Agerpres

Abdallah se operează, Dinamo mai face 2 transferuri după mijlocaşul Patrik Olsen

pixel