UEFA Conference League Ioan Varga, mesaj pentru Dan Petrescu înainte de returul din Conference League
Data actualizării:
Data publicării:
CFR Cluj va evolua în a doua manșă a play-off-ului Conference League, după ce a învins formația FC Pafos, scor 1-0, în primul meci desfășurat la Cluj-Napoca.

Neluțu Varga nu vrea ca elevii lui Petrescu să se culce pe-o ureche

„Sunt mulțumit de jocul echipei și de rezultate. Mă refer și la turul cu Pafos, dar și la meciul cu Botoșani. De la meciul din Cipru ne dorim calificarea. Noi trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ și să ne îndeplinim obiectivul. În mod normal, suntem favoriți, dar în fotbal se pot întâmpla atât de multe…

În niciun caz, viitorul financiar al clubului nu depinde de calificarea în grupele Conference League. Pentru noi, ar fi un bonus de performanță.

Nu înseamnă că am murit, financiar vorbind, dacă nu ne calificăm. Dar este bine să nu ne culcăm pe-o ureche, pentru că ne pot aștepta provocări”, a declarat Ioan Varga, potrivit sportpesurse.ro.

Meciul retur dintre FC Pafos și CFR Cluj din play-off-ul Conference League are loc joi, 29 august, pe Alphamega Stadium, începând cu ora 20:00.

Dan Petrescu a făcut acuzații asupra arbitrului, în meciul tur

Antrenorul celor de la CFR Cluj a acuzat, la finalul meciului tur cu FC Pafos, că arbitrajul că ar fi fost părtinitor. Clujenii au reușit victoria, scor 1-0, într-un meci în care au jucat, pentru cea mai mare parte, în 10 oameni.

„Cât am jucat 11 la 11 a fost un meci echilibrat. Ei au avut mai mult posesia, dar noi am dat un gol. Cred că suntem bine, dar cartonașul roșu a schimbat total meciul. Sincer, m-a îngrijorat arbitrajul, mi s-a părut că era cipriot, nu am mai văzut de mult așa ceva. Bine că am rezistat.

Cred că ați văzut calitatea jucătorilor lor, mai ales cei brazilieni. Am stat bine ca echipă, am avut și noroc la ambele ocazii pe care le-au avut. Fără noroc nu poți să câștigi meciuri în Europa 11 contra 10. Băieții merită felicitări pentru că au stat compacți și e un rezultat mare, au scos un rezultat mare”, a declarat Dan Petrescu, după meci.

„Au jucători de mare clasă, va fi foarte greu acolo. Nu avem soluții foarte multe pentru meciul retur. Acum mă gândesc la meciul cu Botoșani și apoi la meciul retur. Eu zic că sunt șanse de 50-%50 de calificare. Sperăm să avem un arbitraj bun, sperăm să nu luăm gol. știu că vor fi multe simulări, sper să ne apărăm bine și, dacă jucăm 11 la 11 sper să avem și mai multe ocazii”, a spus el, la flash-interviu.

De asemenea, și președintele clubului, Cristi Balaj (52 de ani), a reacționat la finalul meciului cu Pafos, răbufnit la adresa arbitrajului.

„Eu zic că fazele sunt diferite (cea din minutul 56 cu cea din minutul 58). La Tachtsidis a intrat direct în stomacul lui, l-a dărâmat. A fost o intrare la nivelul abdomenului și necesita sancțiune disciplinară.

Dacă ai această sensibilitate... Dacă un arbitru care se plimbă prin Cipru are asemenea decizii ratate... Dacă la Tachtsidis e o fază de gol, lași faza să continue. De ce să oprești acțiunea. Ți-e frică că se dă gol?!

Dacă se înscria gol, putea interveni VAR-ul apoi. Eu spun că vorbim de o brigadă de arbitri care se plimbă prin Cipru, iar UEFA ar trebui să evite astfel de situații. Sunt imagini care fac de rușine.

Nu am cum să mă schimb. Nu mi se pare corect să recunosc greșelile, iar dacă suntem dezavantajați să le acopăr. Este rușinos că la un asemenea nivel există un asemenea comportament. Se vede cum îl urmărește cu privirea pe Tachtsidis, l-a lovit în plex direct.”, a spus Balaj, după meciul tur cu FC Pafos.

CFR Cluj, locul 5 în Superliga - fără o etapă disputată

După primele șapte etape, CFR Cluj se află pe locul 5, cu 10 puncte, având un meci restant cu Oțelul Galați, din a șasea etapă.

CFR Cluj are, în noul sezon al Superligii, trei victorii, două înfrângeri și o remiză.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: UEFA Conference League

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Mircea Rednic, mulțumit de remiza UTA Arad - FC Hermannstadt

Echipa condusă de Mircea Rednic a terminat la egalitate...

Superliga Romaniei UTA Arad remizează pe teren propriu cu FC Hermannstadt

Partida dintre arădenii conduși de Mircea Rednic și...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Stadionul „Michael Klein” își schimbă denumirea! Ce nume va purta terenul echipei Corvinul Hunedoara

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a spus de ce Oţelul nu a mai făcut niciun transfer. Mesaj pentru jucători înainte de meciul cu Gloria Buzău

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

pixel