Stiri Cum s-a decis Ion Ţiriac să le dea medaliaţilor de la JO2024 câte o maşină. Rolul lui David Popovici
Data publicării:
Ion Ţiriac a povestit cum s-a decis să le ofere medaliaţilor de la Jocurile Olimpice câte o maşină nouă pentru fiecare medalie, dar şi ce rol a jucat David Popovici în decizia sa. 

Dezvăluirea a fost făcută în podcastul "Prietenii lui Ovidiu", moderat de Ovidiu Ioaniţoaia. 

 "L-am văzut pe domnul Popovici. Când domnul Popovici și-a întins unghiile și mi-a câștigat aur, este prima dată când eu, în 70 de ani de sport, mi-am pierdut cumpătul. Mi-am aruncat și pălăria în aer, am început să fluier. Cineva a și filmat la treaba asta. Fluier ca un disperat. Se uita lumea la mine, nu credea cine sunt. Extraordinar! Îi dau o mașină omului ăsta mâine dimineață! Aşa am zis. Dar a intervenit Elisabeta Lipă şi mi-a zis "Ai promis o mașină, dar nu poți să-i dai doar lui”.„Le dau la toți, domne! Să câștige încă 10 medalii sau 20 de medalii. M-a luat gura pe dinainte! Dar nu contează, asta e o nimica. O nimica. Oamenii ăștia însă merită. Pentru mine, care sunt sportiv de o viață întreagă, a fost o experiență de băgat în seamă”, a declarat Ion Ţiriac. 

Singura competiţie de la Olimpiadă la care Ion Ţiriac nu a participat 

"Aveam talangă (nr. acreditarea de acces). Aveam dreptul să mă duc. Numai la tenis n-am avut dreptul să mă duc. Dar, în rest, peste tot am avut dreptul. Nu, nu am avut dreptul să merg la tenis pentru că eu am o relație foarte fricționată cu domnul președinte. I-am cerut demisia, el n-a vrut. E handicapat....”, a mai punctat miliardarul.

Ion Ţiriac, impresionat de maşinile oferite sportivilor: Nu există pe piaţă 

"De unde Dumnezeu a găsit fiul meu mașinile care nu există?! Pentru că am dat niște mașini noi, care nu există pe piață încă! Fiind o mașină nouă și full electrică și mult mai mare decât până acum. Erau două de probă în Germania, una în Italia, una asta. În zece zile!”, a mai spus omul de afaceri.

Ţiriac, atac dur la Serena Williams

"Problema mare care există este a scutirilor. V-ați gândit vreodată la treaba care se numește 'waivers' în engleză și 'excepții' în română? 

Cum e posibil ca cineva să îți dea dreptul în nouă direcții diferite să folosești produse care sunt pe lista neagră, interzisă, numai pentru că ești bolnav?

Ai declarat că ești bolnav de spiritism, de nu știu ce, și ai nouă 'wavers-uri'. Din aceste excepții, că de-aia sunt pe lista neagră, s-ar putea să îți ridice puțin performanța.

Atunci vă întreb unde mai e egalitatea, unde este dreptatea și cine este Dumnezeul ăla care îți dă excepțiile, care hotărăște? 

Și apoi vin cu explicațiile: 'stai, un pic, domnule, că, de când e copil, are aceste boli.' Deci un copil cu nouă boli face tenis! Nouă boli la tenis. După câte înțeleg, Serena are nouă excepții, dintotdeauna. Cum e posibil? Când ai un copil așa și are nouă boli, nu te duci cumva la un spital, la doctori? Îl dai la tenis unde face șase ore per zi și îi ruinezi viața?

Ăstea sunt niște întrebări pe care mi le pun acum - din punct de vedere legal, și din punctul de vedere al unui fost președinte al Comitetului Olimpic. O să îmi iau toate informațiile medicale și legale și o să merg cât de departe cu treaba asta.

Cum poți să acorzi nouă excepții la rând?”, a declarat Ion Ţiriac. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Stiri

logo icon Articole similare

Fotbal Gigi Mulțescu s-a stins din viață la 72 de ani

Anunțul decesului fostului fotbalist și antrenor român...


DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Mircea Rednic, mulțumit de remiza UTA Arad - FC Hermannstadt

Echipa condusă de Mircea Rednic a terminat la egalitate...

Superliga Romaniei UTA Arad remizează pe teren propriu cu FC Hermannstadt

Partida dintre arădenii conduși de Mircea Rednic și...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Stadionul „Michael Klein” își schimbă denumirea! Ce nume va purta terenul echipei Corvinul Hunedoara

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a spus de ce Oţelul nu a mai făcut niciun transfer. Mesaj pentru jucători înainte de meciul cu Gloria Buzău

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

pixel