Stiri CSA Steaua și CS Dinamo, în pericol? Eduard Novak: „Toate cluburile trebuie să fie independente”
"Există această viziune că a începe să faci sport presupune o investiție comparabilă cu „prima casă” și că un buget pentru sport trebuie neapărat să fie generos, ceea ce este nuanțabil. Dacă punem semnul egal între a începe să facem sport și a ne lua o dădacă deghizată în antrenor personal în sala de fitness, atunci e posibil să nu fim departe de adevăr. Dar nu este cea mai eficientă cale de a rezolva problema legată de sport.
Când m-am apucat eu de sport erau puține opțiuni de a face mișcare în București, dar în prezent oferta este mult mai generoasă. Există programe de consiliere în nutriție și sport în care înveți ce mix de antrenamente trebuie să faci și cum să execuți mișcările corect, există o multitudine de antrenamente de grup în ca re se lucrează supravegheat de instructor, există ore de antrenament în grupuri mici de 4-5 persoane și cluburi de yoga, alergare sau ciclism pentru amatori.
În prezent e mult mai ușor să facem sport pur și simplu pentru că informația este mai ușor accesibilă în materie de antrenament și nutriție și opțiunile de antrenament pot acomoda o plajă largă de preferințe", a explicat Cori Grămescu pe Facebook.
"Într-o lume ideală aș spune că e necesar să avem o consultație cu un specialist în antrenament care să ne facă o evaluare posturală și să ne traseze o strategie de antrenament, împreună cu un set minimal de reguli de antrenament pentru a executa exercițiile corect.
Această etapă nu ar trebui să însemne mai mult de 3 ore de personal training și la finalul ei ar trebui să știm să executăm corect mișcările de bază (genuflexiuni, fandări, abdomene etc.) și să avem o bună înțelegere despre cum știm că lucrăm corect pe aparatele din săli (ținem abdomenul încordat, nu stăm cocoșați pe aparate din dorința de a folosi greutăți mai mari, stabilizăm corect spatele și executăm mișcările complet, într-un ritm constant).
Tot după această etapă ar trebui să avem și o strategie de antrenament pentru următoarele 6 săptămâni, pe care să o urmăm pe cont propriu. Ideal este să apelăm la un mix de antrenamente, pentru că nevoie corpului nostru sunt diferite și trebuie să ne asigurăm că avem în antrenament exerciții cu greutăți pentru îmbunătățirea masei musculare, exerciții aerobice pentru sănătatea sistemului cardiovascuar și exerciții de mobilitate și flexibilitate pentru echilibrarea posturala a corpului nostru.
Iar pentru relaxare și mindfulness putem face yoga ori exerciții de respirație acasă sau în parc sau putem alerga în aer liber, în natură. Nu trebuie să vă fie frică să faceți mișcare, alegeți ce stil de antrenament vi se potrivește și luați-o treptat", a mai explicat Cori Grămescu.
Medalia sportivei a fost...
Fostul antrenor al Nadiei Comăneci suferea de boala...
Campioana olimpică de la Paris...
Nicuşor Dan, primarul general...
Halterofila Mihaela Valentina...
Fuchse Berlin şi-a luat revanşa în faţa lui Dinamo în...
Olimpiu Moruţan, fotbalistul...
România a pierdut în faţa...
După informaţia conform căreia...