Box Daniel Dubois, noul campion mondial IBF la categoria grea. Victorie în faţa lui Anthony Joshua
Data publicării:
Boxerul britanic Daniel Dubois l-a învins sâmbătă prin KO pe compatriotul său Anthony Joshua, pe arena londoneză Wembley, şi a intrat în posesia titlului mondial IBF la categoria grea, scrie AFP.


Daniel "Dynamite" Dubois, în vârstă de 27 de ani, mai agil, mai mobil şi mai puternic, l-a trimis de mai multe ori la podea pe "AJ", încă din prima repriză, înainte de a-i administra o ultimă lovitură fatală la începutul reprizei a cincea.

În cariera sa, Dubois are 22 de victorii, dintre care 21 prin KO, şi două înfrângeri. El a impresionat deja în duelul împotriva croatului Filip Hrgovic pentru centura interimară IBF, în luna iunie. Titlul mondial i-a fost apoi acordat definitiv, când deţinătorul său, ucraineanul Oleksandr Usik, l-a abandonat prin forfait. Dar cel supranumit "Triple D" a recunoscut că vrea "să devină legitim prin câştigarea acestei lupte".

Joshua, în vârstă de 34 de ani, care a fost campion mondial în două perioade, începuse să-şi revină după trei înfrângeri traumatizante, prima împotriva americano-mexicanului Andy Ruiz Jr, în 2019, următoarele în faţa lui Oleksandr Usik, în 2021 şi 2022. El viza la Londra un al treilea titlu mondial pentru a deveni egalul unor legende ca Mohamed Ali, Lennox Lewis şi Evander Holyfield.

Dubois poate începe să viseze la o luptă împotriva câştigătorului "revanşei" dintre Usik şi britanicul Tyson Fury, care va avea loc pe 21 decembrie la Riad.

96.000 de spectatori au fost anunţaţi pe Wembley, o prezenţă record la un meci de box în Marea Britanie după Al Doilea Război Mondial, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Box

logo icon Articole similare

Box Mihai Leu, alături de Floyd Mayweather pe o listă selectă

Fostul pugilist Mihai Leu a fost inclus pe o listă...



logo icon Cele mai noi articole

Tenis Cupa Laver. Echipa Restului Lumii conduce detaşat

Echipa Restului Lumii o conduce pe selecţionata Europei...


logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel