Superliga Romaniei Dănuț Lupu povestește cum se desfășura planificarea unui meci din Liga 1: „M-am dus și le-am promis suma asta”
Data publicării:
Fostul fotbalist nu a fost reținut în declarații privind încercarea de „blat” dintre Rapid București și Universitatea Craiova.

Echipa de fotbal Rapid avea nevoie de o victorie pe terenul Universității Craiova, în ultima etapă a sezonului 1997-1998, pentru a cuceri titlul de campioană, doar că reprezentanții din Bănie ar fi refuzat să planifice meciul, partida încheindu-se cu o remiză, scor 2-2. Acest rezultat a condus ca titlul să fie cucerit de către Steaua București.

Dănuț Lupu, dezvăluiri despre încercarea de „blat” din '98

Dănuț Lupu a povestit cum o victorie a Rapidului împotriva Universității Craiova, în sezonul 1997-1998, aducea titlul în Giulești. Deși craiovenilor li s-a propus o sumă consistentă în schimbul unei înfrângeri, aceștia au refuzat, determinând ca Steaua București să devină campioană.

„Va fi egal la Slovacia - România. Să sperăm că la slovaci nu este vreun Ganea nebunul la Craiova – Rapid. Au acceptat 200.000 de euro și au pierdut 5 milioane de euro.

Fii atent, ei aveau primă dacă ar fi câștigat vreo 20.000 de euro. Noi aveam primă de câștigarea campionatului pe care eram dispuși să le-o dăm lor. Eu am fost.

M-am dus și le-am promis suma asta. Le-am spus că le dăm prima noastră de câștigarea campionatului. Era aproape de suma pe care au luat-o ei din cealaltă parte. Noi aveam vreo 20.000 de euro de om. 

Eu am avut discuția. Le-am spus: 'Uitați banii! În Cupă, chiar dacă vă batem, voi jucați în Cupa Cupelor. Vă mai luați și bani de acolo.' Și ei au spus nu. Am vorbit cu jucătorii.

S-a trezit nebunul de Ganea. Care apoi a venit la noi. Ne-a dat două goluri. S-a trezit să joace el, cum s-a trezit Robert Niță cu Dinamo”, a spus Dănuț Lupu, potrivit Fanatik.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Ce se întâmplă dacă Rapid pierde meciul cu Unirea Slobozia

Rapid are o singură victorie în campionat în acest...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel