Stiri De ce să îți dai copilul la sport de echipă încă de mic. Cele mai bune 9 motive
Data publicării:
De ce să-ți dai copilul la sport de echipă încă de mic. 

Există numeroase motive pentru a-ți înscrie copiii la sport de echipă încă de la o vârstă fragedă.

Aceste activități le oferă oportunități semnificative pentru dezvoltare, învățare și dezvoltarea abilităților sociale.

Mai mult, sportul este o modalitate distractivă și sănătoasă de a ține copiii ocupați. Dar expunerea copiilor la sport de la o vârstă fragedă poate fi benefică și pentru dezvoltarea lor generală. 

Cele mai importante 9 motive să-ți dai copiii la sport încă de mici

1. Dezvoltarea abilităților fizice

Sportul îi ajută pe copii să-și dezvolte abilitățile motrice, coordonarea, echilibrul și forța. Aceste abilități fizice sunt fundamentale pentru creșterea sănătoasă a corpului și pentru îmbunătățirea stării de sănătate.

2. Echilibru și disciplină

Sportul în echipă necesită reguli stricte, respectarea acestora și disciplină. Copiii învață să respecte regulile jocului și să-și respecte colegii și adversarii.

3. Abilități sociale

Sportul în echipă oferă copiilor șansa de a învăța abilități sociale esențiale, cum ar fi comunicarea, colaborarea, încrederea și gestionarea conflictelor. Aceste abilități sunt utile pe tot parcursul vieții.

4. Învățarea spiritului de echipă

Participarea la sport în echipă înseamnă să înveți să lucrezi într-un colectiv. Copiii învață să depindă de ceilalți, să-și facă partea și să își ajute colegii.

5. Îmbunătățirea sănătății mintale

La fel ca și adulții, și copiii riscă să se confrunte cu niveluri ridicate de stres. Dacă acest stres din copilărie este gestionat greșit, copiii pot fi expuși riscului de a dezvolta tulburări de anxietate. 

Exercițiile fizice ajută la prevenirea stresului și a anxietății prin activarea părților creierului care eliberează substanțe chimice de stare de bine. Aceste substanțe chimice sunt cunoscute sub numele de neurotransmițători și includ endorfine, dopamină, noradrenalină și serotonină.

Neurotransmițătorii sunt vitali în reglarea stărilor de spirit și sunt eliberați atunci când participați la o activitate fizică. Așadar, atunci când copiii se mențin activi, ei își gestionează în mod eficient nivelul de stres fără să își dea seama.

6. Învățarea gestionării eșecului

Sportul aduce cu sine câștiguri și înfrângeri. Copiii învață să facă față eșecului și să înțeleagă că acesta face parte din viață. Această abilitate de a gestiona dezamăgirile este valoroasă în dezvoltarea lor.

7. Stimularea pasiunii

Participarea la sport poate ajuta la descoperirea pasiunii. Copiii pot descoperi că au o aptitudine pentru un anumit sport și pot dezvolta o dragoste pe termen lung pentru el.

8. Timp petrecut în aer liber

Sportul în aer liber oferă o pauză de la mediul închis și de la tehnologie, promovând activitatea în aer liber și o legătură mai profundă cu natura.

9. Promovarea sănătății pe termen lung

Învățarea obiceiurilor sănătoase încă de la o vârstă fragedă poate să aibă un impact semnificativ asupra sănătății pe termen lung. Copiii care cresc cu activitate fizică regulată sunt mai predispuși să rămână sănătoși și activi în adulțenie.

Cercetările din domeniul medical au arătat că un stil de viață activ de la o vârstă fragedă ar putea scădea șansele de a contracta afecțiuni medicale grave, inclusiv diabet, oase slabe și probleme cu tensiunea arterială mai târziu în viață, potrivit Global Vision Internațional.

Alte beneficii importante pentru sănătate includ o mai bună coordonare și echilibru, un somn mai bun și un risc redus de diabet.

Giorgi Ichim
Categorie: Stiri
Tagurile articolului: copii  sport copii  sport de echipa 

logo icon Articole similare

Stiri Béla Károlyi s-a stins din viață la 82 de ani

Fostul antrenor al Nadiei Comăneci suferea de boala...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Ţinta setată de Marius Şumudică jucătorilor de la Rapid

Rapid o întâlneşte în deplasare pe CFR Cluj, iar Marius...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Florentin Pera, anunţ despre Cristina Laslo: Nu mai putea fi convocată, a transmis Federaţiei că se retrage de la naţională

Sursa: Agerpres

Semnal de alarmă după meciurile din Liga Naţiunilor: Suntem pe cale să pierdem tot ce am câştigat cu Edi Iordănescu

Sursa: Agerpres

România nu scapă de Kosovo! Un nou duel între două reprezentante ale țărilor

Sursa: Agerpres

Bianca Bazaliu spune că naţionala României e la început de drum. Cum se vede conflictul Pera - Laslo în vestiar

pixel