Stiri De la bani aruncaţi aiurea la "singura soluţie prin care ei pot supravieţui". Ce cred românii despre investiţiile publice în sport
Data publicării:
Sunt banii publici investiţi în sport un câştig sau risipă? La această întrebare au răspuns românii astăzi, în exclusivitate pentru DC Sport.

Multe cluburi sportive din România sunt finanţate de la bugetul local, iar unele chiar din bugetul naţional. Cel mai bine se vede acest lucru în fotbal, acolo unde cluburile de drept public, cu precădere cele din Liga 2, nu au drept de promovare, însă ocupă poziţii fruntaşe. 

CITEŞTE ŞI Situaţie incredibilă în Liga a II-a. Noul lider, Corvinul Hunedoara, nu are drept de promovare

Sunt românii de acord cu aceste lucruri? Ar putea fi cheltuiţi aceşti bani în alte scopuri? Iată ce ne-au răspuns. 

"Da, este singura soluţie prin care ei pot supravieţui. Oricum se ia din banii publici, aşa că să se ia pentru sport. Sportul este foarte important pentru dezvoltarea copiilor, a tineretului, pentru educaţie. Îi mai îndepărtează pe unii de droguri, alcool, tutun sau alte vicii", a spus un bărbat. 

"Ar trebui să se investească mult mai mult în sport faţă de cât se investeşte acum. Ar fi un lucru bun pentru tineret, în general. Pentru vârstnici mai puţin. Din contribuţia pe care o plătesc, sunt de acord să se investească în sport pentru tineri, nu în droguri. La ora actuală, tinerii sunt axaţi doar pe varianta digitală. Ca să mai discute faţă în faţă... mai puţin", a spus un alt cetăţean. 

"Eu sunt total de acord ca primăriile să investească în tineri, în sport. Consider că tineretul din ziua de astăzi petrece prea mult timp pe calculator, telefoane, cluburi, distracţie, iar sportul ar fi o activitate mult mai sănătoasă, mai utilă pentru ei", a explicat o doamnă. 

"Dacă vrem să avem sport de performanţă, trebuie alocaţi bani de la guvern. Altfel, noi, populaţia de rând, care aşteptăm pensia de la o lună la alta, nu avem şansă să facem ceva cu banii ăştia", a mai declarat un domn. 

Există, însă, şi opinii contrare. 

"Cred că administraţiile locale ar trebui să se ocupe de probleme cetăţeneşti, canalizare, apă, şi să nu se amestece în sport. Astea sunt surse permanente de deturnare a atenţiei. Niciun ban din contul primăriei nu ar trebui dat către cluburi de genul CSM. Nu are nimic de-a face cu primăria, cu bunăstarea cetăţenilor. Întreţin nişte sportivi profesionişti care aduc bucurie, dar nu ar trebui făcut aşa ceva", a spus un alt cetăţean. 

"Municipiile, oraşele mari, ar trebui să investească în clădiri, săli pentru sport, stadioane, dar echipele trebuie susţinute de privaţi. Sportul este o necesitate. Pentru unii este un hobby, pentru alţii o profesie. Numai că această profesie este plătită în unele ramuri cu prea mult", a punctat un alt domn. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO

Youtube video image


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Stiri

logo icon Articole similare

Stiri Béla Károlyi s-a stins din viață la 82 de ani

Fostul antrenor al Nadiei Comăneci suferea de boala...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei FC Botoşani dă lovitura la ultima fază. Victorie cu FCSB

FC Botoşani a câştigat meciul restant cu FCSB, din tur,...

Handbal Dinamo, zdrobită de Fuchse Berlin în Liga Campionilor

Fuchse Berlin şi-a luat revanşa în faţa lui Dinamo în...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Semnal de alarmă după meciurile din Liga Naţiunilor: Suntem pe cale să pierdem tot ce am câştigat cu Edi Iordănescu

Agerpres

Ţinta setată de Marius Şumudică jucătorilor de la Rapid

Sursa: Agerpres

Alex Pop e dorit de Dinamo, dar Oţelul l-ar putea pierde şi pe Juri Cisotti

Agerpres

Laszlo Dioszegi îi acuză pe suporterii dinamovişti că sunt necivilizaţi

pixel