Volei Doliu în voleiul feminin. A murit Ruxandra Dumitrescu, fostă jucătoare a naţionalei României, dar şi a Greciei
Data publicării:
Ruxandra Dumitrescu a murit, la vârsta de doar 46 de ani. 

Anunţul despre decesul Ruxandrei Dumitrescu, care în prezent antrena la Alpha Volleyball Sibiu, a fost făcut de reprezentanţii Federaţiei Române de Volei. 

"Drum lin spre stele, Ruxi Dumitrescu! 

O veste groaznică în voleiul feminin românesc! Duminică seara, la doar 46 de ani, ne-a părăsit Ruxi Dumitrescu, o fostă mare jucătoare care a evoluat atât pentru naționala României, cât și pentru cea a Greciei. Născută la Rm. Vâlcea, a jucat în prima ligă la Dacia Pitești.

Apoi a plecat în Grecia, a fost căpitan la Panathinaikos Atena și cea mai bună jucătoare a Greciei la Jocurile Olimpice de la Atena 2004. În semn de respect, grecii au retras tricoul cu numărul 10 în momentul în care ea a anunțat că nu va mai juca volei.

Revenise în țară și era antrenoare la Alpha Volleyball Sibiu, un club privat. Din păcate, inima ei s-a oprit duminică seara, pentru totdeauna. Îi vom păstra vie amintirea! Drum lin, spre stele, Ruxi Dumitrescu!", au scris cei de la Federaţia Română de Volei pe Facebook.  

A jucat cu naţionala Greciei la Olimpiada din 2004

Ruxandra Dumitrescu a participat cu naţionala României la Campionatul Mondial din 1994, din Brazilia, dar şi cu naţionala Greciei la Olimpiada din 2004, de la Atena. La nivel de club, a jucat la Dacia Piteşti, între 1994 şi 1997, iar din 1997 a semnat cu Vrilissia Atena, unde a jucat până în 2003. A câştigat acolo un campionat, trei cupe ale Greciei, dar şi o medalie de bronz la Cupa Europei. 

Ulterior, a mai jucat 7 ani la Panathinaikos, cu care a câştigat şase titluri, cinci cupe şi a jucat finala Cupei CEV. Panathinaikos a retras numărul 9 în onoarea ei. 

În 2009, Ruxandra Dumitrescu a fost votată cea mai valoroasă jucătoare a campionatului din Grecia. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Volei

logo icon Articole similare

Volei Rapid îşi schimbă antrenorul la volei feminin

Antrenorul secţiei de Volei de la Rapid Bucureşti,...


DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Stiri To Neil or not to Neil

Nord-irlandezul Neil Lennon a semnat cu FC Rapid şi va fi noul antrenor al...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Gheorghe Hagi, gest de mare campion pentru Dorinel Munteanu. Oţelul va putea juca la Constanţa în Europa, dacă se califică

Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Situaţie incredibilă în fotbalul românesc. Ioan Varga cere Corvinului să cedeze locul în Europa Farului. Mihai Rotaru spune că Oţelul sau U Cluj pot juca de 2 ori barajul

Agerpres

Oţelul Galaţi, mutare spectaculoasă la barajul de cupe europene

Sursa: Agerpres

Vin investiţiile, dacă Dinamo se salvează de la retrogradare? Andrei Nicolescu, anunţ important pentru fanii alb-roşii

pixel