Superliga Romaniei Dorin Mateuţ, sărbătorit de Dinamo şi Corvinul Hunedoara. Mesajele postate de cele două cluburi
Data publicării:
Dorin Mateuţ, unul dintre cei mai talentaţi mijlocaşi din istoria fotbalului românesc, împlineşte luni, 5 august, 59 de ani. 

Dinamo a fost primul club care i-a transmis un mesaj fostului mijlocaş. 

"La mulți ani, Dorin MATEUȚ!

Sosit la Dinamo în 1986, fostul mare mijlocaș a evoluat în 146 de partide și a înscris 88 de goluri în tricoul alb-roșu.

La finalul sezonului 1988-1989, Gheata de Aur ajungea la București, după ce Dorin marcase de 43 de ori.

S-a întors acasă în 2004, ca antrenor secund, câștigând din această postură titlul de Campion Național, Cupa și Supercupa României.

Același Dorin Mateuț împlinește astăzi 59 de ani. La mulți ani!", au scris cei de la Dinamo. 

Nici Corvinul Hunedoara, clubul la care Mateuţ a debutat în fotbalul mare, nu l-a uitat. 

"A debutat în sezonul 1981 – 1982 în „echipa mare” a Corvinului, la vârsta la care era, practic, un copil. Copil muncitor şi talentat. La 16 – 17 ani să joci pentru Corvinul şi să mai şi înscrii (3 prezenţe în primul său sezon 1981 - 1982, urmate de un „salt” la 18 prezenţe în cel de-al doilea) e o adevărată performanţă. Din sezonul ’83 – ‘84, Dorin Mateuţ a devenit component de bază al Corvinului.

În sezonul ‘85 – ‘86 înscria pentru Corvinul 16 goluri, două dintre ele (primele două) în meciul memorabil cu Steaua, câştigat cu 3 – 1, pe 9 martie 1986. La jumătatea sezonului ’86 - ’87 a plecat la Dinamo Bucureşti, întărind “legiunea hunedoreană” aflată în Bucureşti, sub comanda lui Mircea Lucescu.

În 1988 era declarat cel mai bun fotbalist al sezonului, iar în 1989 reuşea să obţină Gheata de Aur, după ce a marcat 43 de goluri în sezonul 88 - 89.

Astăzi îi urăm multă sănătate şi bucurii la tot pasul lui "Matteo"!

La mulţi ani, Dorin Mateuţ!", au scris cei de la Corvinul.  

Cele două dorinţe pe care le-a avut Mateuţ la finalul sezonului trecut s-au împlinit 

"Dinamo joacă fiecare meci ca pe o finală, sunt cinci sau șase echipe în situația asta, pierzi un meci, te duci pe gheață. Nici nu mă gândesc să retrogradeze și am încredere că se vor salva, nu e plăcută situația cu Dinamo la retrogradare, dar acum trebuie rezolvată problema. Să scrii, te rog, că am două dorințe mari în acest final de sezon, Corvinul să ia cupa și Dinamo să se salveze de la retrogradare", declara Mateuţ în primăvară pentru ProSport.

Dinamo s-a salvat de la retrogradare în urma barajului cu Csikszereda, scor general 2-0, în timp ce Corvinul Hunedoara a câştigat Cupa României la loviturile de departajare în finala cu Oţelul Galaţi, după ce la finalul celor 120 de minute scorul fusese 2-2. 

Fostul mijlocaş al Corvinului l-a felicitat atunci şi pe antrenorul hunedorenilor, Florin Maxim. 

"Vreau să-l felicit și pe acest băiat cerebral, Florin Maxim. Își vede de treaba lui, tace și face, un strateg excepțional, și-a planificat toți pașii și uite că a reușit să ducă echipa în finala cupei", a mai spus Dorin Mateuţ.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Fotbal Nicolae Dică a plecat de la FC Argeş

Nicolae Dică nu mai este antrenorul celor de la FC...


logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel