Superliga Romaniei Dorinel Munteanu, reacție la adresa comentariilor făcute de fostul portar oțelar, Eduard Pap: „Urât din partea lui, dar Dumnezeu le judecă pe toate”
Data actualizării:
Data publicării:
Oțelul Galați va juca în deplasare, pe terenul celor de la FC Botoșani, luni, în prima etapă a noului sezon al Superligii, meci programat la ora 18:30.

Oțelul Galați va evolua în prima etapă a noului sezon al Superligii în deplasare, la FC Botoșani, echipă căreia nu i-a dat șansa de a se salva direct de la retrogradare în ultimul meci al campionatului 2023/2024. Atunci, oțelarii au învins botoșănenii cu 2-0, trimițându-i direct la barajul de menținere/promovare în Superliga.

Pe lângă această speță, mai există alte două raporturi între cele două echipe, unul dintre acestea nefiind tocmai prietenos: fostul portar al dunărenilor, Eduard Pap, a părăsit echipa în această vară și a semnat cu FC Botoșani, formație de la care se transfera vara trecută. Jucătorul în vârstă de 30 de ani nu a plecat de la Oțelul în cele mai bune circumstanțe, date fiind ultimele sale declarații. Cel de-al doilea fotbalist transferat la FC Botoșani, care a evoluat în echipa condusă de Dorinel Munteanu în sezonul trecut, este Ștefan Bodișteanu, jucător împrumutat de la Farul Constanța.

„Mă bucur foarte mult că începe să se implementeze chestia asta cu cinci jucători români în teren, pentru că trebuie să ne protejăm jucătorii. Ungaria asta face și e fantastic, se vede, uitați ce jucători au, în ce campionate puternice. Cred că lucrul ăsta trebuie implementat și la noi, cred că trebuie să avem grijă de jucătorii noștri încă din academii, de la juniori, să îi formăm. 

Cred că vin prea mulți străini care, din păcate, nu sunt peste valoarea jucătorilor români. Să nu mă înțeleagă cineva greșit că am ceva cu străinii, dar uitați, la Oțelul jucam doi români în teren și 9-10 străini. Mulți străini. 8-9 străini erau tot timpul în echipă. Mi se pare exagerat!, a declarat Eduard Pap. 

Dorinel Munteanu: „Va fi un meci extrem de greu”

Dorinel Munteanu, antrenorul celor de la Oțelul, a prefațat înfruntarea cu botoșănenii conduși de Bogdan Andone, spunând că meciul de luni va fi unul dificil, mai ales că este prima partidă din noul sezon al Superligii. „Neamțul” a comentat, totodată, declarațiile lui Eduard Pap, spunând că îl lasă pe Dumnezeu să îi judece afirmațiile.

„Va fi un meci extrem de greu, întrucât nicio echipă nu știe în ce formă se regăsește după perioada lungă de pregătire, cel puțin la Oțelul Galați am avut două stagii de pregătire...s-a acumulat puțină oboseală, dar eu sper, ca la ora jocului, jucătorii noștri să fie într-o formă fizică foarte bună și o dispoziție bună...

Am văzut și eu reacția multor oameni în urma ultimului joc, să fiu foarte bine înțeles: Oțelul Galați nu a jucat pentru nicio echipă, nu a menajat niciun jucător, chiar dacă am avut o finală de Cupă (a României). Aveam nevoie de o plasare cât mai bună în clasament, în play-out, iar acești oameni care speculează astfel de lucruri trebuie să se gândească că eu am pierdut cu Botoșaniul un meci în campionatul regulat foarte important.

Puteam să fim foarte aproape de play-off, așa că este un nou joc, o nouă provocare pentru noi. Un joc normal de campionat în care jucătorii noștri trebuie, 90 de minute, să fie concentrați la maxim.”, a declarat Dorinel Munteanu, despre primul meci al Oțelului în noul sezon al Superligii.

„Aceștia au fost respectați la clubul nostru”

„În ceea ce îi privește pe cei doi jucători (Eduard Pap și Ștefan Bodișteanu), eu cred că aceștia au fost respectați la clubul nostru, atât ca jucători, cât și ca modul de plată. Cu amândoi am făcut înțelegeri că trebuie să îi plătim după randamentul lor.

Într-adevăr, m-au deranjat comentariile unui jucător care a evoluat la noi anul trecut, ceea ce este urât din partea lui, dar Dumnezeu le judecă pe toate. Bodișteanu a fost împrumutat (de la Farul Constanța la Oțelul), n-am mai primit acordul Farului de a continua la noi. Ne-am fi dorit ca Bodișteanu să continue la noi, dar sunt doi jucători care sunt adversarii noștri, nu mai sunt colegii noștri.

Jocul va depinde foarte mult de jocul colectiv, de atitudinea jucătorilor, ceea ce vor face ei 90 de minute pentru a ne întoarce de la Botoșani cu un rezultat pozitiv.”, a declarat antrenorul oțelarilor, într-o conferință de presă premergătoare meciului cu FC Botoșani.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Ce se întâmplă dacă Rapid pierde meciul cu Unirea Slobozia

Rapid are o singură victorie în campionat în acest...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel