Superliga Romaniei Farul Constanța își consolidează lotul cu un atacant care a evoluat în Superliga
Data actualizării:
Data publicării:
Clubul de fotbal constănțean a anunțat cooptarea unui nou atacant la echipa condusă de Gheorghe Hagi.

George Merloi, noul jucător al Farului

Cu un început de sezon dezastruos, clubul de fotbal constănțean a anunțat cooptarea unui nou atacant. George Merloi este jucătorul din Superliga care a retrogradat în cea de-a doua divizie de fotbal, ca parte a echipei celor de la FC Voluntari, în stagiunea 2023/2024.

De la formația ilfovenilor a mai fost transferat și Andrei Ciobanu, echipa lui Gică Hagi înregistrând două mutări de la FC Voluntari.

„Atacantul George Merloi este de astăzi noul jucător al formației noastre, după ce a semnat un contract valabil pentru următorii 3 ani.

Născut la București, la 15 octombrie 1999, George Merloi este fost internațional U19 și U21 și în carieră a mai evoluat pentru FCSB U19, Rennes U19 (Franța), Academica Clinceni, Astra Giurgiu și FC Voluntari. În cele 122 de partide disputate în România, în toate competițiile, a marcat 13 goluri și a oferit 7 pase decisive.

Cât mai multe realizări în tricoul Farului, George!”, au scris oficialii constănțeni, pe pagina de Facebook a clubului.

Farul Constanța a înregistrat, în cele trei etape ale noului sezon al Superligii, două înfrângeri și un rezultat de egalitate. Constănțenii au debutat cu stângul, în fața nou-promovatei Unirea Slobozia, pe teren propriu, scor 1-0, ca în meciul din deplasare cu Oțelul Galați, Farul să finalizeze cu o remiză (0-0). Al treilea meci al stagiunii 2024/2025 s-a încheiat cu un eșec pe teren propriu, în fața celor de la FC Botoșani, scor 0-1.

În acest moment, Farul Constanța se poziționează pe ultima poziție în clasament, cu un punct.

 

Gheorghe Hagi rămâne la Farul și refuză preluarea naționalei

Antrenorul constănțenilor a reprezentat prima variantă a oficialilor Federației Române de Fotbal pentru ocuparea funcției de selecționer al echipei naționale de fotbal a României, după plecarea lui Edward Iordănescu.

Cu toate că și-a dorit să antreneze formația „tricoloră”, Gică Hagi a decis că proiectul început la Constanța este mult mai important, mai ales în urma ultimelor rezultate.

„Dragi suporteri români, în urma discuțiilor din ultima perioadă, cu privire la dorința Federației Române de Fotbal de a fi noul selecționer al României, doresc să precizez următoarele:

- Am analizat în ultimele zile această posibilitate, pentru că, pe de o parte, trebuiau îndeplinite anumite condiții ale F.R.F, iar pe de altă parte există proiectul pe care l-am început la Farul Constanța în urmă cu trei ani, unde îmi doresc să construim un club puternic.

- Din acest motiv am decis că nu pot accepta, în acest moment, propunerea Federației Române de Fotbal de a fi selecționerul echipei naționale.

CITEȘTE ȘI Revine Mircea Lucescu la naționala României? Antrenorul confirmă discuții cu Mihai Stoichiță

- A fost cu siguranță una din cele mai dificile decizii pe care le-am luat în întreaga carieră, pentru că naționala României reprezintă visul oricărui tehnician român.

- Mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături în aceste zile. Hai, România !

Cu respect, Gheorghe Hagi”, a transmis „Regele” printr-un comunicat de presă. 


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Fotbal Nicolae Dică a plecat de la FC Argeş

Nicolae Dică nu mai este antrenorul celor de la FC...


logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel