Superliga Romaniei FCSB - Oţelul. Statistica e de partea bucureştenilor. Doar 10 victorii pentru Oţelul în duelurile cu roş-albaştrii
Data publicării:
FCSB şi Oţelul se înfruntă în etapa a III-a din Superligă. Meciul are loc la doar trei zile după ce FCSB a remizat cu Maccabi Tel Aviv în preliminariile Ligii Campionilor. 

Statistica este de partea FCSB. Conform LPF, din cele 56 de meciuri directe dintre cele două formaţii, 40 au fost câştigate de bucureşteni şi doar 10 de gălăţeni, alte 6 partide încheindu-se la egalitate. Cu toate astea, ultima victorie a FCSB-ului pe teren propriu contra celor de la Oţelul Galaţi a fost înregistrată în urmă cu 12 ani. 

"Gălăţenii au început cu dreptul noul sezon, victorie cu 3-2 pe terenul celor de la FC Botoşani, după care a urmat la Galaţi o remiză albă cu Farul.

Privind strict continuitatea sportivă, cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 56 de ori, de 40 de ori s-au impus bucureştenii, de 10 ori au câştigat moldovenii, iar alte şase partide s-au terminat la egalitate.

Ultimul succes reuşit de roş-albaştri pe teren propriu în campionat: 2 septembrie 2012, FCSB - Oţelul 2-1.

Cea mai recentă dispută directă din SuperLigă: 3 decembrie 2023, FCSB - Oţelul 0-2, goluri marcate de Samuel Teles şi Juri Cisotti.

Dorinel Munteanu vs. FCSB în toate competiţiile: 19 jocuri - 6 victorii - 3 remize - 10 înfrângeri.

Actualul tehnician al Oţelului a antrenat-o pe FCSB în sezonul 2008-2009, palmaresul acestuia pe banca roş-albaştrilor cuprinzând o victorie, patru remize, trei înfrângeri", transmite LPF.

Dorinel Munteanu anticipează un meci diferit faţă de victoria din decembrie 2023 

"Sunt jocuri diferite. Anul trecut rămâne în istorie. Acum ne aşteaptă o nouă provocare. Repet, jucăm cu campioana României. Totul depinde de băieţi, de organizarea lor, de capacitatea lor de a se concentra la maximum în acest meci. Numai printr-un joc colectiv putem contracara calităţile adversarului. 

Va fi un meci foarte, foarte dificil. Suntem în etapa a III-a, sorţii ne-au scos în cale campioana de anul trecut, o echipă foarte puternică, cu un lot valoros. Chiar dacă au jucat marţi un meci în Champions League, FCSB are un lot valoros, format din jucători care pot face diferenţa în orice moment. Dar mă bazez foarte mult pe o creştere a calităţii jocului nostru, mai ales bazat pe ceea ce am jucat în repriza a doua cu Farul. Trebuie să ne întrebuinţăm foarte mult, să avem o atitudine foarte bună vineri seară. Îmi doresc ca echipa să facă un joc solid, şi după un randament bun ne aşteptăm şi la un rezultat pozitiv", a declarat Dorinel Munteanu. 

Ce formulă a FCSB-ului aşteaptă Dorinel Munteanu 

"Suntem în etapa a III-a abia, şi cred că nici ei nu ştiu exact care e formula de start cu care vor aborda campionatului. Sunt jucători care abia au venit, care sunt rulaţi, de la care se aşteaptă să se integreze cât mai rapid, aşa cum şi eu aştept de la jucătorii noştri noi să se integreze rapid. Indiferent ce nume vom avea în faţă, noi trebuie să facem un joc exact. Numai printr-un joc bun, agresiv, putem obţine rezultate. Niciun jucător nou nu putem spune că s-a integrat 100%. Ştiţi nivelul cerinţelor mele, şi ca să ajungă aici trebuie să muncească foarte mult. Dar am încredere în toţi jucătorii aduşi şi sunt convins că din punct de vedere al dorinţei, în meciul cu FCSB nu ar trebui să avem probleme", a mai declarat antrenorul gălăţenilor. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Cum arată programul etapei a X-a din Superliga

Liga Profesionistă de Fotbal a publicat programul...

Superliga Romaniei Meciul Oțelului Galați cu CFR Cluj se amână din nou

Partida din a șasea etapă a Superligii, dintre Oțelul...

Superliga Romaniei Zeljko Kopic, analiză a noului sezon al Superligii

Antrenorul echipei Dinamo București a analizat startul...


DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Florin Maxim, opțiunea covăsnenilor pentru Sepsi. Antrenorul hunedorenilor a dat răspunsul

Agerpres

"Unu la unu cu Dorinel Munteanu". Un fost patron din Liga 1 laudă Oţelul Galaţi

Captură foto

Acum 6 ani se declara "dinamovist de mic" şi visa să înscrie în poarta FCSB-ului, azi joacă pentru roş-albaştri. "Ne-am înţeles foarte rapid"

Agerpres

Abdallah se operează, Dinamo mai face 2 transferuri după mijlocaşul Patrik Olsen

pixel