UEFA Conference League Florin Maxim a rămas fără explicații după înfrângerea din preliminariile Conference League
Data publicării:
Corvinul Hunedoara a fost învinsă de FC Astana în prima manșă a turului III preliminar al Conference League, scor 1-2.

Corvinul Huneodara a deschis scorul în prima repriză a meciului, prin Antonio Manolache (37). Răspunsul celor de la FC Astana a fost dat abia în minutul 62, prin golul marcat de Ousmane Camara.

Chinedu Geoffrey a înscris cel de-al doilea gol pentru formația Astana, în minutul 80, pentru a aduce victoria echipei sale în fața hunedorenilor.

Înainte de meci, Florin Maxim recunoștea valoarea adversarului, spunând că Astana este o echipă bună, în ciuda startului mai slab de campionat (n.r. Astana e doar pe locul 8). Cu toate acestea, antrenorul Corvinului a declarat că formația din Kazahstan poate fi învinsă. 

„Au o echipă bună, cu 12 internaționali în lot, chiar dacă nu trec printr-un moment bun în campionat. Au venit la Sibiu să își vândă scump pielea. Noi trebuie să fim destul de inteligenți și să punem în practică ce am lucrat la antrenamente.

Sper să fim în formă bună, pozitivă și să facem un meci bun. Ne jucăm șansa, băieții au văzut că Astana poate fi învinsă. Vom încerca să marcăm și să atragem calificarea încă din meciul tur”, a spus Maxim, la conferința de presă premergătoare meciului.

 

Florin Maxim: „Parcă am fost incapabili să reacționăm”

După încheierea partidei, tehnicianul hunedorenilor nu a putut să explice schimbarea drastică a jocului, comparând prima repriză, în care românii au deschis tabela, cu cea de-a doua, în care hunedorenii au fost surclasați de adversarii lor.

„E prima oară când efectiv nu am explicații. Astana e o echipă matură, a așteptat, a avut răbdare, noi nu am reușit să o blocăm și am luat primul gol, apoi și pe al doilea. Parcă am fost incapabili să reacționăm. A doua repriză nu am arătat bine deloc. Dar mergem în Kazahstan să câștigăm și să ne calificăm.

În lotul lor sunt 12 internaționali, dar nu pot să zic că m-au surprins. Într-adevăr, ei au fost mai pragmatici. Chiar nu pare imposibil să întoarcem această întâlnire. Astana are jucători de calitate, nu vreau să par impertinent, dar se poate întoarce rezultatul acolo. Eu chiar cred în calificare”, a spus el după meci.

„Am fost incapabili să ieșim în întâmpinare pe faza defensivă, am luat două goluri foarte ușor, e meteahna noastră. Tot vorbim despre această problemă, e frustrant. Dar sper să învățăm din asta și să mergem mai departe.

După 1-0 la pauză, să intrăm în repriza a doua și 15 minute să nu punem piciorul pe minge, nu știu, pentru mine e inexplicabil. Trebuie să vorbesc cu băieții să vedem ce s-a întâmplat, pentru că eu efectiv nu am cuvinte”, a mai spus Maxim, după înfrângerea de pe teren propriu.

 

Echipe de start

Corvinul Hunedoara: Lefter – Bradu, Lică, Manolache, Manolache, Roger - Hrezdac, Pop – Neacșa, Ubbink, Pîrvulescu - Lupu

Rezerve: Blaga, Câmpan, Cărăuș, Chukwu, Gîrbiță, Grigore, Hergheligiu, Iacob, Mitran, Predica, Velisar

Antrenor: Florin Maxim.

FC Astana: Condric – Kazukolovas, Marochkin, Amanovic – Bartolec, Ebong, Gripshi, Vorogovskiy – Tomasov, Geoffrey, Camara

Rezerve: Ahanonu, Astanov, Basmanov, Beysebekov, Bystrov, Dosmagambetov, Kalaica, Karimov, Kuat, Osei, Seisen, Zarutskiy

Antrenor: Grigoriy Babayan.

Meciul retur va avea loc miercuri, 14 august, începând cu ora 17:00.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: UEFA Conference League

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel