UEFA Conference League Florin Maxim, mesaj războinic înainte de Corvinul - Astana: Poate fi învinsă
Data publicării:
Joi, 8 august, Corvinul Hunedoara o înfruntă pe Astana în turul III preliminar al Conference League, pe stadionul Municipal din Sibiu. Hunedorenii au fost eliminaţi cu greu din Europa League de vicecampioana Croaţiei, Rijeka, scor general 1-0. 

Florin Maxim, antrenorul Corvinului, spune că Astana este o echipă bună, în ciuda startului mai slab de campionat (n.r. Astana e doar pe locul 8), dar care poate fi învinsă. 

”Au o echipă bună, cu 12 internaționali în lot, chiar dacă nu trec printr-un moment bun în campionat. Au venit la Sibiu să își vândă scump pielea. Noi trebuie să fim destul de inteligenți și să punem în practică ce am lucrat la antrenamente.

Sper să fim în formă bună, pozitivă și să facem un meci bun. Ne jucăm șansa, băieții au văzut că Astana poate fi învinsă. Vom încerca să marcăm și să atragem calificarea încă din meciul tur”, a spus Maxim, la conferința de presă.

Corvinul Hunedoara a trecut în primul tur preliminar al Europa League de Paksi, scor 4-2 la general, şi a fost eliminată apoi de Rijeka. Dacă va trece de Astana şi se va califica în playoff-ul Conference League, Corvinul va juca fie cu St Mirren, din Scoţia, fie cu Brann, din Norvegia. 

Maxim i-a certat pe suporterii care l-au criticat pe Sergiu Buş 

La conferinţa de presă dinaintea partidei, Florin Maxim, antrenorul hunedorenilor, i-a luat apărarea lui Sergiu Buş, care a ratat un penalty în duelul cu Rijeka din turul II preliminar Europa League, la scorul de 1-0 pentru croaţi, şi a avut un mesaj clar pentru fanii echipei. 

"Înaintea lucrurilor pe care o să le spun despre adversarul pe care o să îl întâlnim mâine seară, vreau să fac câteva precizări despre evenimentele petrecute după meciul de la Rijeka. Ştiu că suporterii noştri nu au fost mulţumiţi de rezultat. A fost şi un val de nemulţumiri duse la extrem, culminate cu nişte atacuri la persoană. Vreau să readuc în memoria tuturor un lucru. Buş, care este stigmatizat pentru acel penalty ratat, a fost jucătorul pe care noi ni l-am dorit. Cu Bogdan, cu domnul primar, cu mine în frunte. Roger, Ubbink, la fel, au fost jucători doriţi şi agreaţi de mine. 

Buş a fost cel care a deschis acel parcurs al nostru în Europa, cu golul marcat cu Paksi, dintr-o execuţie pe care nu ştiu câţi dintre jucătorii noştri o puteau avea. La al doilea gol a contribuit din nou. Dacă nu avea acea deviere, nu mai ajungea mingea la Pîrvulescu, care a pasat lui Lupu. La golul 3, Roger a protejat acea minge, a făcut progresia, a scos mingea în centrul careului, de unde Lupu a reuşit să marcheze. La golul 4 Ubbink a contribuit la acel corner. Nu vreau să îi scot în faţă, toată echipa a muncit. Nu mi se pare normal să îl stigmatizăm pe Buş şi toată lumea să mă tragă la răspundere că de ce a bătut el, că nu era vechi, că nu era de-al nostru. În momentul în care a îmbrăcat tricoul Corvinului, e jucătorul Corvinului Hunedoara, punct. Nu contează că e mai nou sau mai vechi", a declarat Florin Maxim.  CITEŞTE MAI MULTE AICI


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: UEFA Conference League

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel