Stiri Fost campion mondial, găsit mort după trei săptămâni de la dispariție
Data publicării:
Fostul sportiv avea doar 42 de ani, iar ultimele informații din anchetă tind să meargă pe o pistă sumbră, respectiv crima.

Jacques Freitag, găsit decedat, la doar 42 de ani

Fostul atlet sud-african Jacques Freitag, 42 ani, campion mondial la înălțime în 2003, a fost găsit fără viață cu răni de gloanțe după ce dispăruse în urmă cu două săptămâni.

Conform Netwerk24, corpul lui Freitag a fost descoperit în apropiere de un cimitir în Pretoria West și poliția anchetează cazul ca pe o crimă.

Fostul atlet a fost dat dispărut după ce a fost văzut ultima dată ieșind din casa mamei sale cu un bărbat necunoscut, în seara zilei de 17 iunie, potrivit Agerpres.

Născut în Warrenton, în anul 1982, Freitag a crescut în Gauteng și a început atletismul la o vârstă fragedă, datorită faptului că mama sa era campioană națională la sărituri în înălțime.

Primul mare succes al lui Freitag a venit la scurt timp după împlinirea vârstei de 17 ani, când a obținut aurul la Campionatele Mondiale U18 din 1999 de la Bydgoszcz.

A câștigat 14 dintre cele 15 competiții ale sale în 2000, culminând cu victoria la Campionatele Mondiale U20 de la Santiago de Chile. Un an mai târziu, a stabilit un record la categoria U20, cu 2,31 m.

La începutul anului 2002, în vârstă de doar 19 ani, Freitag a stabilit un record de 2,37 m. Succesul său a continuat în 2003, când a obținut aurul la Campionatele Mondiale de la Paris, cu o distanță de 2,35 m.

Freitag și-a făcut debutul olimpic în 2004, la Atena, dar nu a putut să acceadă în finală, clasându-se pe a 20-a poziție. El a revenit în anul 2005, atingând un nou record personal, de 2,38 m.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Stiri

logo icon Articole similare

Fotbal Fotbalul din România, în doliu. „Odihnească-se în pace”

Fostul jucător și antrenor român a trecut la cele...


DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Captură Rapid TV

Ce ştia Timotej Jambor despre Rapid, înainte să semneze cu giuleştenii. Neil Lennon l-a asemănat cu un atacant legendar

sursa: Pexels

Topul fotbaliştilor români rămaşi liberi de contract în această vară. Trei dintre ei au fost la EURO 2024

Agerpres

Echipa națională a României, „furată” în repetate rânduri în meciul cu Olanda? Opinia unui fost jucător german

Sursa: Agerpres

Sergiu Buş spune că e la Corvinul pentru preliminariile Europa League

pixel