Superliga Romaniei Fostul preşedinte al Rapidului spune că golul celor de la UTA nu trebuia anulat. "Încălcarea protocolului VAR"
Data publicării:
UTA a avut un gol anulat de VAR în finalul meciului cu Rapid, din prima etapă a Ligii 1, încheiat cu scorul de 1-1. 

După ce Braun a deschis scorul pentru Rapid şi giuleştenii au intrat la pauză cu avantaj minim, scor 1-0, Câmpanu a egalat la jumătatea reprizei a doua. Omondi a înscris pentru 2-1 în minutul 87 şi, deşi golul a fost validat iniţial iar jocul a fost reluat, VAR a intervenit la câteva minute după.

Arbitrul Sebastian Colţescu a fost chemat la monitor şi i s-a arătat că, anterior golului, a fost fault în atac. Astfel, reuşita a fost anulată, la două minute după ce fusese validată, iar jocul fusese reluat. 

"Marchează UTA. Am avut lovitură de început, s-a reluat, mingea e în joc, moment în care asistentul se duce la Colţescu şi îi atrage atenţia că trebuie să consulte o fază să verifice modul în care a fost înscris golul. 

E o gravă încălcare a protocolului VAR, trebuiau să o revadă colegii şi puteau schimba decizia cât timp jocul nu a fost relut. E o decizie pe care nimeni n-o înţelege, nu funcţionează casca... Se arbitrează şi fără cască, şi fără sistem VAR, se poate întâmpla, arbitrul trebuie să continue aplicând legile jocului. 

Mai e ceva. Intervenţia după ce jocul a fost reluat, atunci când analizezi faza, trebuie să fie o fază evidentă, una evidentă. Aici a fost la aprecierea arbitrului. Ok, a fost fault, dar trebuie să fie ceva evident", a spus Constantin Zotta, fostul preşedinte al giuleştenilor, la Prima Sport. 

Colţescu a dat vina pe... cască 

Sebastian Colţescu a anulat golul celor de la UTA, deşi regulamentul e clar: odată fluierat startul jocului, arbitrul nu mai poate reveni asupra deciziei. 

Cu toate astea, arbitrul a explicat chiar pe teren decizia, afirmând că nu a auzit în cască atunci când cei din camera VAR i-au transmis că trebuie să revadă faza la monitor. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Ce se întâmplă dacă Rapid pierde meciul cu Unirea Slobozia

Rapid are o singură victorie în campionat în acest...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel