Stiri Giovanni Costantino, fostul antrenor al FC U Craiova 1948, omagiu pentru Toto Schilacci
Data publicării:
Este doliu în fotbalul italian. Toto Schilacci, golgheterul Cupei Mondiale din 1990, a murit la vârsta de 59 de ani. 

Fostul internaţional italian Salvatore "Toto" Schillaci, golgheterul Cupei Mondiale de fotbal din anul 1990, găzduită de Italia, a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 59 de ani, la Palermo (Sicilia), din cauza unui cancer de colon, cu care se lupta de mai bine de doi ani, informează EFE.

Schillaci, care a câştigat două Cupe UEFA, cu echipele Juventus Torino şi Inter Milano, era internat din 9 septembrie la secţia de pneumologie a Spitalului Civic din capitala Siciliei, iar starea sa s-a agravat în cursul nopţii de marţi.

Selecţionata Italiei a confirmat decesul şi şi-a luat rămas bun de la legendarul său jucător prin intermediul unui comunicat postat pe reţelele de socializare: "Adio, Toto. Eroul Nopţilor Magice".

Starea lui Schillaci, care a fost supus la două intervenţii chirurgicale pentru cancer, a început să se agraveze după ce boala, pe care părea că a depăşit-o în urmă cu un an, a reapărut într-o formă foarte agresivă.

Idol în Italia graţie performanţelor sale legendare, Schillaci a ajuns la Coppa del Mondo 1990 din postura de rezervă, însă golurile sale l-au impus ca titular, reuşind să conducă Squadra Azzurra, împreună cu Roberto Baggio, până în semifinalele competiţiei, după ce a marcat împotriva Cehoslovaciei, Uruguayului, Irlandei şi Argentinei, în semifinale, pe lângă golul împotriva Angliei care a decis ocupanta locului 3 în ierarhia finală.

"Salvatore Della Patria", aşa cum l-a numit mass-media italiană la momentul respectiv, Schillacci a fost golgheterul turneului final din 1990, cu şase goluri, clasându-se totodată pe locul al doilea în ancheta pentru Balonul de Aur în anul respectiv, după germanul Lotthar Matthaeus.

Format la academia clubului Palermo, Salvatore Schillaci a evoluat în cursul carierei sale la echipele Messina (1982-1989), Juventus Torino (1989-1992), Inter Milano (1992-1994) şi Jubilo Iwata (1994-1997). El a disputat în total 16 meciuri şi a marcat 7 goluri pentru selecţionata Italiei, în perioada 1990-1991, scrie Agerpres.

Giovanni Costantino, omagiu pentru fostul mare fotbalist italian 

Giovanni Costantino, fostul antrenor al celor de la FC U Craiova 1948, a transmis un mesaj despre fostul mare atacant italian. 

"Nu-mi place să fac postări în care să-mi amintesc de oameni care au decedat, dar există un Campion care m-a făcut să mă îndrăgostesc de fotbal.

Când am urcat pe treptele alea cu tata al lui "Giovanni Celeste" și mi-am văzut cei 11 Beniamini în tricouri cu piele albă. Eram foarte mic, dar Schillaci a fost un idol adevărat pentru mine. El s-a născut ca mine la CEP, el e din Palermo, eu din Messina, el a reprezentat visul multora din regiunea mea care pornesc de la nimic și visează să ajungă la marele fotbal.

Golgheterul Cupei Mondiale a Italiei 90, printre multe alte nume importante, a devenit o legendă. Ești grozav, Toto, și ai fost atât de omenesc cu cei care te-au cunoscut.

Messina te va iubi mereu, Italia nu te va uita niciodată.Odihnește-te în pace", a scris Giovanni Costantino pe Facebook. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Stiri

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel