Turnee WTA Irina Begu se alătură Soranei Cîrstea în optimile de finală de la Roma. Victoria clară a româncei
Data publicării:
Irina Begu a trecut rapid de belgianca Elise Mertens, în turul al treilea al turneului WTA Masters 1000 de la Roma.

Begu o învinge clar pe Mertens

Tenismena Irina Begu (161 WTA) a reușit să treacă de belgianca Elise Mertens (30 WTA), în turul al treilea al competiției de la Roma, scor 6-2 6-0, după doar o oră și 19 minute. Românca a arătat un nivel de joc excelent, fiind ajutată și de erorile neforțate ale lui Mertens.

Begu s-a calificat, astfel, în optimile de finală ale turneului dotat cu premii totale de 4.791.105 euro, următoarea sa adversară fiind Danielle Collins (15 WTA) sau Caroline Garcia (23 WTA). Jucătoarea americană o va întâlni pe franțuzoaică duminică, după ora 17:30.

Cu Danielle Collins, Irina Begu a înregistrat o înfrângere din tot atâtea partide jucate, la turneul de la Miami, în anul 2018, scor 6-1 6-1, ediție pe care americanca a câștigat-o anul acesta. În fața lui Garcia, însă, Irina a înregistrat două victorii, dar a suferit și patru înfrângeri.

Cîrstea, victorie mare la Roma

Sâmbătă seară, și Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală, după ce a învins-o pe cehoaica Marketa Vondrousova, a șasea favorită, scor 7-6(1) 6-3.

Sorana Cîrstea (32 WTA) a obținut victoria după o oră și 37 de minute în fața campioanei de la Wimbledon 2023. Cu toate că românca a fost condusă cu 5-3 în primul set, ea a reușit să revină în meci și să trimită disputa în tie-break, unde s-a impus clar, scor 7-1. 

Cîrstea conduce acum cu 4-1 în confruntările directe cu Vondrousova, cea care o învinsese în turul anterior pe Ana Bogdan (63 WTA). Cehoaica a câștigat primul duel, desfășurat în 2021, la Australian Open, cu 6-2 6-4, în turul al treilea, dar apoi Sorana a obținut patru victorii la rând, în 2022, în primul tur la Sankt Petersburg, cu 7-5 3-6 6-4, în 2023, în optimi la Miami, cu 7-6(3) 6-4, și anul acesta, în sferturi la Dubai, cu 2-6 7-6(1) 6-2.

Sorana Cîrstea și-a asigurat un cec de 52.480 de euro și 120 de puncte WTA. În optimi, Cîrstea o va înfrunta pe americanca Madison Keys, care a trecut de brazilianca Beatriz Haddad Maia cu 6-4 4-6 6-3.

Cîrstea a câștigat ambele confruntări anterioare cu Keys (29 ani, 16 WTA), în 2019, la Madrid, în primul tur, cu 3-6 6-4 6-1, și în 2023, în turul al doilea la Indian Wells, după ce americanca a abandonat la scorul de 6-1.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Turnee WTA

logo icon Articole similare

Turnee WTA Jaqueline Cristian, învinsă în optimile de la Ningbo

Românca nu a profitat de șansa de a juca în optimi, în...

Turnee WTA Încă o mămică revine în circuitul WTA

În ultimii ani, numeroase sportive au revenit pe...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Când va fi oficializat transferul lui Lukas Zima la FCSB

FCSB s-a înțeles cu Petrolul Ploiești în privința...


logo icon Cele mai citite
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay

Adevărul despre Daniel Badislav, cel mai "greu" portar din lume, după ce s-a spus că a provocat demisia a 4 antrenori şi un atac de cord fatal altuia

Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Dorinel Munteanu, declaraţii înainte de duelul cu U Cluj. A recunoscut că sunt întârzieri salariale la unii jucători, dar anunţă că nu există pericolul depunctării

pixel