WTA Fostul antrenor al lui Djokovic încheie colaborarea cu Elena Rybakina
Croatul Goran Ivanisevic a...
Cvintupla campioană de Grand Slam a acceptat o suspendare de o lună, în noiembrie, după ce a fost testată pozitiv pentru TMZ cu ocazia unui control în afara competiţiei, efectuat în august, rezultatul fiind generat de contaminarea medicamentului ei, melatonina.
Swiatek a spus că a luat medicamentul respectiv din cauza decalajului de fus orar şi a problemelor de somn, scăpând de o suspendare mai lungă după ce Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a decis că nu a existat nicio vină sau neglijenţă semnificativă din partea polonezei.
"AMA/WASA a efectuat o revizuire completă a dosarului cazului legat de decizia ITIA, pe care a primit-o pe 29 noiembrie. Experţii ştiinţifici ai AMA/WADA au confirmat că scenariul specific privind melatonina contaminată, aşa cum este prezentat de sportivă şi acceptat de ITIA, este plauzibil şi că nu ar exista motive ştiinţifice pentru a-l contesta la TAS", a precizat agenţia într-un comunicat.
Italianul Jannik Sinner, numărul unu mondial în tenisul profesionist masculin, este în continuare în vizorul AMA/WADA, după ce a fost testat pozitiv pentru agentul anabolizant clostebol. Italianul a fost la rândul său exonerat de ITIA, dar Agenţia Mondială Antidoping a depus un apel la TAS, o audiere fiind programată pentru 16 aprilie.
"Nu ne plac astfel de poveşti, nu vrem să auzim despre ele, dar trebuie să aflăm de ele atunci când se întâmplă şi să înfruntăm realitatea. Nu vrem să se întâmple, vrem să ţinem astfel de lucruri departe de sportul pe care îl iubim.
La Simona, suspendarea a fost foarte mare. Am avut apoi cazurile Jannik Sinner şi Iga Swiatek. E greu de comparat când nu eşti implicat, când nu ştii toate detaliile. Citim, ştim ce aflăm din presă, dar nu ştiu dacă putem compara. Important e ca toată lumea să fie tratată la fel, dar poate nu vorbim despre aceleaşi lucruri. Ăsta poate fi unul dintre motivele pentru care pedepsele au fost diferite. Dar e important ca autorităţile să vină cu lămuriri, să spună că da, tratează pe toată lumea la fel, dar că nu sunt cazuri identice, din x motive.
E dificil să vorbim despre astfel de lucruri. Trebuie să înfruntăm realitatea, totuşi, însă trebuie să avem şi încredere în autorităţi. Dar şi cei responsabili trebuie să comunice mai eficient. Eu sunt mereu atentă să nu judec prea repede un lucru pe care nu îl ştiu 100%. Dar un lucru e sigur: cu cât sunt mai puţine astfel de cazuri, cu atât e mai bine pentru sport", a declarat Justine Henin pentru DCSport.ro.
Croatul Goran Ivanisevic a...
Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a anunţat luni că...
Suedezul Mats Wilander, fost...
Justine Henin, de 4 ori...
Jucătoarea română de tenis Anca Todoni (110 WTA),...
Perechea româno-maghiară...
După victoria Rapidului în...
Transferat de FCSB de la...
FCSB va evolua împotriva...
Croatul Goran Ivanisevic a...
Liderul actual al Superligii a...