Turnee ATP Jannik Sinner obține încă o victorie în turneul de la Shanghai
Data publicării:
Liderul mondial s-a calificat în faza optimilor de finală din cadrul competiției Masters 1000 de la Shanghai (China).

Jucătorul de tenis Jannik Sinner (Italia, 1 ATP, principal favorit) s-a calificat duminică, în optimile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Shanghai (China), dotat cu premii totale de 8.995.555 de dolari.

Sinner, în ciuda scandalului de dopaj care-l are în centru, s-a impus în trei seturi, 6-7 (3/7), 6-4, 6-2, după două ore și 41 de minute, în
fața argentinianului Tomas Etcheverry (37 ATP, favorit nr. 31). Italianul a reușit 12 ași și a comis o singură dublă greșeală, adversarul său având 11 ași și făcând tot o dublă greșeală.

În runda următoare, liderul mondial îl va înfrunta pe învingătorul din partida care-i opune pe spaniolul Roberto Carballes (54 ATP) și americanul Ben Shelton (16 ATP, favorit nr. 14).

El a declarat, vineri, că nu se simte în largul său din cauza scandalului de dopaj în care este implicat și pe care îl considera încheiat, dar este pregătit să evolueze în competiția asiatică.

„Nu este o situație în care să mă simt în largul meu, asta e sigur, pentru că am crezut că s-a încheiat și atunci nu e ușor”, a declarat Sinner la conferința de presă dinaintea debutului său contra japonezului Taro Daniel.

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) l-a găsit nevinovat pe Sinner, după ce a fost testat pozitiv de două ori la clostebol, un steroid anabolizant, dar săptămâna trecută Agenția Mondială Antidoping (AMA/WADA) a anunțat că a făcut apel la această decizie și cere o suspendare de doi ani pentru campionul italian.

Italianul a susținut că substanța interzisă a ajuns în corpul său printr-o contaminare de către un membru al staff-ului său, care l-a masat fără mănuși deși avea o mică rană la mână, tratată cu un spray care conținea clostebol și care se găsește la vânzare, în farmacii.

„Am avut trei audieri, care au mers în direcția mea, ceea ce a fost un lucru bun, dar acum vom vedea ce se va întâmpla. Dar sunt optimist că lucrurile vor fi pozitive”, a mai spus Sinner, campion în acest an la Australian Open și US Open.

Totodată, și Daniil Medvedev (Rusia, 5 ATP, favorit nr. 5) a obținut o calificare în optimile turneului din China, după ce l-a învins în trei seturi, 5-7, 6-4, 6-4, pe italianul Matteo Arnaldi (36 ATP, favorit nr. 29), după o partidă de aproape trei ore. Rusul a reușit 10 ași și a făcut șase duble greșeli, italianul a avut nouă ași și a comis două duble greșeli.

Medvedev va juca în runda următoare împotriva învingătorului din partida Stefanos Tsitsipas (Grecia, 12 ATP, favorit nr. 10) - Alexandre Muller (Franța, 74 ATP), scrie Agerpres.

Rezultate de duminică, 6 octombrie

Daniil Medvedev (Rusia/N.5) - Matteo Arnaldi (Italia/N.29) 5-7, 6-4, 6-4

Jannik Sinner (Italia/N.1) - Tomas Etcheverry (Argentina/N. 31) 6-7 (3/7), 6-4, 6-2.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Turnee ATP

logo icon Articole similare

Turnee ATP Novak Djokovic revine în circuit cu o victorie la Shanghai

Campionul sârb a reușit să obțină victoria în primul...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Oțelul Galați - CFR Cluj se amână din nou. Când se joacă FC Botoșani - FCSB

FOTO: DC News
BREAKING NEWS

Simona Halep, eliminată de la WTA Hong Kong în optimi. Fără speranţe în faţa Annei Blinkova

Facebook SC Oțelul Galați

Ce spune Dorinel Munteanu despre ultimele două transferuri la echipă

Agerpres

Liviu Ungurean, mesaj clar pentru publicul de pe Giuleşti: Nu suntem suporteri pentru cupe şi flori

pixel