Superliga Romaniei Juri Cisotti, transformat de Dorinel Munteanu. Cota de piaţă, de peste trei ori mai mare de la venirea la Oţelul Galaţi
Data publicării:
Juri Cisotti, mijlocaşul italian al celor de la Oţelul Galaţi, este unul dintre cei mai buni jucători din acest start de campionat. Dorinel Munteanu l-a transformat în ultimii 4 ani şi i-a triplat cota de piaţă. 

În vârstă de 31 de ani, Juri Cisotti are un start de campionat de vis. Acesta a oferit două pase decisive şi a marcat un gol în primele trei etape din acest sezon. Ba mai mult, a fost numit jucătorul primei etape din Liga 1, după două pase perfecte pentru Zivulic la Botoşani, în victoria cu 3-2. 

În 2020, când a semnat cu Oţelul Galaţi, Juri Cisotti avea o cotă de piaţă de 200.000 euro pe Transfermarkt. Acum, cota italianului este de peste 3 ori mai mare, el valorând 700.000 euro, conform sursei citate. Doar Alexandru Pop are o cotă mai bună decât Cisotti, dintre jucătorii de la Oţelul Galaţi, atacantul valorând 1,2 milioane de euro. 

În sezonul trecut, Juri Cisotti a marcat 9 goluri şi a oferit trei pase decisive în campionat. În plus, el a avut şi un gol marcat în Cupa României. Media notelor lui Juri Cisotti în acest sezon este de 7,8. El a fost integralist în toate cele trei partide disputate de Oţelul Galaţi în acest sezon. 

Iar modestia lui Dorinel Munteanu pare că s-a imprimat şi asupra jucătorului italian. După meciul cu FCSB, în care a marcat un gol în poarta lui Andrei Vlad, Juri Cisotti nu şi-a asumat merite deosebite, ci a spus că prioritatea este refacerea pentru meciul cu Hermannstadt, din etapa viitoare. 

”Am fost la 16 metri și am dat gol. Toate meciurile sunt diferite. Noi am pierdut la fel cu FCSB-ul anul trecut. Acum avem disciplină, alergăm mult.

Ne propunem să revenim la Galați, să facem refacere și să pregătim meciul cu Hermannstadt”, a spus Juri Cisotti, la flash-interviu.

După prima etapă, când a fost inclus în echipa ideală, Juri Cisotti a fost descris de LPF drept "un fotbalist cu calităţi tehnice deosebite".

Dorinel Munteanu, discurs de campion după victoria cu FCSB 

Oţelul s-a impus cu 2-0 în faţa celor de la FCSB, campioana en-titre, şi este în fruntea clasamentului Ligii 1, la egalitate de puncte cu Sepsi OSK şi Universitatea Craiova. 

"Mă bucur pentru băieți că au făcut o partidă bună, excluzând începutul de joc când le-am oferit celor de la FCSB ocazii de înscrie pe niște greșeli care nu prea se mai fac în fotbal. După am echilibrat jocul, am avut contraatacuri rapide.

În repriza a doua am ieșit mult mai montați de la cabine, chiar dacă am avut avantaj de 1-0. Am reușit să ne creăm ocazii și să mai înscriem odată. Mă încântă jocul echipei, nu că am învins FCSB. Am câștigat meritat cu campionii României. Le doresc să se califice mai departe în Champions League.

Încet-încet echipa trebuie să fie din ce în ce mai puternică din punct de vedere fizic. Sunt foarte mulți jucători noi care au venit, vreau să se integreze rapid. Am un lot mult mai echilibrat decât anul trecut, am soluții”, a spus antrenorul Oțelului, la flash-interviu.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Fotbal Nicolae Dică a plecat de la FC Argeş

Nicolae Dică nu mai este antrenorul celor de la FC...


logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel