Superliga Romaniei Liviu Ciubotariu a prefaţat meciul cu Farul Constanţa. Valeriu Iftime a spus de ce l-a adus la FC Botoşani
Data actualizării:
Data publicării:
Liviu Ciubotariu, noul antrenor al celor de la FC Botoşani, a prefaţat duelul cu Farul Constanţa, din etapa a III-a a Ligii 1, în prima sa conferinţă de presă ca "principal" al echipei. Valeriu Iftime, finanţatorul botoşănenilor, a explicat de ce l-a adus pe acesta antrenor la FC Botoşani, după despărţirea de Bogdan Andone. 

"Este adevărat că pentru acest meci timpul nu a fost aliatul meu. Am avut foarte puţine zile la dispoziţie să pregătim acest joc. Însă este clar că ne aşteaptă o deplasare grea, nu numai pentru parcursul până acolo, dar şi pentru faptul că întâlnim o echipă care practică un fotbal foarte bun, cu Gică Hagi, un antrenor care a implementat un stil de joc al Farului, în special pe teren propriu. 

Însă aştept din partea băieţilor o reacţie. De fiecare dată când se schimbă antrenorul, în mod normal jucătorii au o reacţie pozitivă, vor să demonstreze că merită să joace pentru echipă. Din păcate, avem ceva probleme medicale, avem doi jucători pe care nu îi putem folosi, Ţigănaşu şi Benzar, care sunt accidentaţi. Dar şi în condiţiile astea mergem la Farul să scoatem un rezultat pozitiv. Vom merge să arătăm că suntem o echipă care merită să fie în prima ligă. 

Foarte important este pentru noi un rezultat pozitiv, pentru moralul echipei. Venim după două rezultate negative, şi atunci îmi doresc ca acest joc să fie un restart, în primul rând pentru jucători. Mi-aş dori să plecăm de acolo cu un rezultat pozitiv. Nu va fi uşor. Chiar dacă şi cei de la Farul au un început ezitant, este clar că ne aşteaptă un joc greu", a declarat Liviu Ciubotariu la conferinţa de presă dinaintea meciului. 

FC Botoşani a pierdut primele două meciuri din campionat, 2-3 cu Oţelul Galaţi şi 1-0 cu Poli Iaşi. 

De ce a fost adus Liviu Ciubotariu la FC Botoşani 

"Cred că e prima dată după 4-5 ani când vin la o instalare de antrenor. Nu mai ţin minte când a fost ultima oară. Îi mulţumesc lui Liviu că a venit. Lumea din Botoşani trebuie să înţeleagă că tratăm fotbalul doar foarte serios. Ne-am salvat de la retrogradare, şi asta a fost ceva extraordinar. Faptul că a plecat Bogdan Andone de la noi e aşa, cumva, neanunţat şi fără să explicăm foarte mult lumii. Nu aş mai vrea să revin asupra acestui aspect. Sunt convins că va fi o treabă grea, că Liviu ştie asta, că a venit la Botoşani să facă performanţă. Există o chimie între mine şi Liviu. De asta cred că lucrurile pot funcţiona. Să nu înţeleagă lumea din Botoşani că am lăsat fotbalul. E important pentru imaginea Botoşaniului, ca fenomen care aduce bucurie oamenilor. E mai important decât orice proiect pentru mine. Faptul că Liviu a venit la Botoşani este o garanţie pentru cei care iubesc fotbalul. Liviu nu s-a angajat la un proiect prin care să ne târâim la coada clasamentului. Ne mai trebuie fotbalişti, e adevărat, dar ne va spune Liviu ce e de făcut", a declarat Valeriu Iftime. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Cum arată programul etapei a X-a din Superliga

Liga Profesionistă de Fotbal a publicat programul...

Superliga Romaniei Meciul Oțelului Galați cu CFR Cluj se amână din nou

Partida din a șasea etapă a Superligii, dintre Oțelul...

Superliga Romaniei Zeljko Kopic, analiză a noului sezon al Superligii

Antrenorul echipei Dinamo București a analizat startul...


DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Florin Maxim, opțiunea covăsnenilor pentru Sepsi. Antrenorul hunedorenilor a dat răspunsul

Agerpres

"Unu la unu cu Dorinel Munteanu". Un fost patron din Liga 1 laudă Oţelul Galaţi

Captură foto

Acum 6 ani se declara "dinamovist de mic" şi visa să înscrie în poarta FCSB-ului, azi joacă pentru roş-albaştri. "Ne-am înţeles foarte rapid"

Agerpres

Abdallah se operează, Dinamo mai face 2 transferuri după mijlocaşul Patrik Olsen

pixel