Superliga Romaniei Marius Avram spune că Dan Petrescu trebuia eliminat după ce l-a înjurat pe Marcel Bîrsan, la CFR - Universitatea Craiova
Data actualizării:
Data publicării:
Dan Petrescu a avut o ieşire nervoasă la adresa arbitrului Marcel Bîrsan în meciul dintre CFR Cluj şi Universitatea Craiova. Marius Avram crede că centralul partidei a greşit că nu l-a eliminat pe antrenorul clujenilor. 

"Primul galben inexistent, inexistent. Nu puteai să dai două galbene în acest meci. De aia am avut nervii, când jucăm cu Craiova acelaşi arbitru. Acum 3 zile nu ştiam cine ne arbitrează, dar le-am zis celor din staff că ştiu cine va fi delegat. E acelaşi arbitru de 7 ani. De asta am avut şi acea reacţie. Numai pe el îl trimite la meciurile cu Craiova. De ce?

Nu înţeleg de ce îl trimit pe Bîrsan la meciurile cu Craiova. La primul galben nu am ce să îi reproşez lui Kamara. Am avut o reacţie nervoasă la pauză, nu trebuia. L-am întrebat pe arbitrul de ce stai să dai galbene, du-te înauntru că suntem supăraţi. Pe mine mă afectează orice înfrângere, la fel şi pe jucători. Tensiunea e foarte mare pentru mine”, a spus Dan Petrescu după CFR Cluj - Universitatea Craiova 0-2. .

Acesta i-a adresat mai multe cuvinte dure arbitrului la pauza meciului, însă Marcel Bîrsan i-a acordat doar cartonaş galben. Marius Avram este de părere că Dan Petrescu trebuia eliminat şi dat exemplu. 

"Ştiu că nu e ok ce spun acum, dar orice arbitru vede imaginile cu omul ăsta, arbitru FIFA, care e jignit. Ok, nu ai cum ca antrenor să îl simpatizezi, că e arbitru. Dar nu ai cum să te comporţi aşa. Dan Petrescu îşi face rău lui şi face rău clubului. Apoi se miră de ce la prima greşeală îl dă afară. Din păcate, aici principalul responsabil, consider eu, este Marcel Bîrsan. Trebuia să dea cartonaş roşu, toată lumea l-ar fi felicitat că a respectat regulamentul. Şi toţi arbitrii care îi vor urma ar fi avut un pic de protecţie, pentru că poate s-ar fi abţinut data viitoare. Curaj, curaj, curaj, de a lua decizia corectă. Ăsta e mesajul pe care îl transmit arbitrilor. Aveţi curaj să luaţi decizia corectă, pentru a vă proteja pe voi şi pe cei care vor urma să arbitreze echipele unde se întâmplă lucruri din astea", a declarat Marius Avram. 

Comparaţie cu Cristian Moldoveanu, debutantul care l-a eliminat pe Bogdan Andone 

În minutul 84 al partidei cu Oţelul Galaţi din prima etapă, la scorul de 3-2 pentru gălăţeni, Bogdan Andone, ,pe atunci antrenorul lui FC Botoşani, s-a enervat după ce arbitrul nu a acordat o lovitură liberă pentru FC Botoşani la marginea careului. Iniţial s-a răstit la arbitrul asistent şi a fost avertizat cu cartonaş galben, însă ulterior a luat foc şi a început să îl înjure pe centralul Cristian Moldoveanu, motiv pentru care a fost eliminat. Bogdan Andone nu s-a lăsat dus uşor şi a continuat să ţipe şi să îl înjure pe arbitru. 

Marius Avram l-a dat ca exemplu pozitiv pe arbitrul acelei partide. 

"A fost făcut vagabond, aproape în faţă. Chiar dacă era cu spatele Marcel Bîrsan. Bîrsan nu mi se pare în general un arbitru fricos. Poate se simţea cu musca pe căciulă pentru eliminarea aia şi a zis că mai bine se face că nu îl aude. Deşi acum cu VAR-ul, care îţi confirmă, ce motive ai să te simţi cu musca pe căciulă? Că îţi confirmă băieţii în cască că ai luat decizia bună sau nu. Şi nu e un caz singular. Să ţinem minte ce a făcut la Botoşani Andone. Efectiv aveam impresia că nu mai vede, nu mai gândeşte, îşi pierduse controlul asupra vorbelor şi faptelor. Acolo, un arbitru debutant a avut curajul să îl elimine. Aici, avem un arbitru FIFA, foarte experimentat, care nu o face", a mai declarat Marius Avram la Digisport Special. 

Pentru ieşirea nervoasă de la meciul FC Botoşani - Oţelul Galaţi, Bogdan Andone a primit 4 etape de suspendare şi o amendă de 6000 lei. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Fotbal Nicolae Dică a plecat de la FC Argeş

Nicolae Dică nu mai este antrenorul celor de la FC...


logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel