Superliga Romaniei Marius Șumudică, comentarii ironice la adresa lui Neil Lennon. Ce crede despre strategia antrenorului britanic
Data publicării:
Antrenorul român a explicat ce crede despre noile schimbări realizate de Neil Lennon la echipa Rapidului.

Rapid București a debutat în noul sezon al Superligii cu o remiză, în deplasare, scor 1-1 cu UTA Arad, fiind și primul meci oficial disputat sub conducerea antrenorului Neil Lennon.

„Trebuie tot timpul să ai soluția de avarie”

Marius Șumudică, nu demult variantă luată în calcul de Rapid București pentru îndeplinirea funcției de antrenor, nu s-a abținut în a-și expune analiza în ceea ce privește noile modificări realizate de tehnicianul Neil Lennon la echipa giuleșteană.

„Ca antrenor, îți faci o filozofie și o strategie în funcție de jucătorii pe care îi ai la dispoziție, de modulul pe care-l alegi. Tu trebuie să îl faci în funcțiile de calitățile pe care le au jucătorii tăi. 

Nu vii la o echipă să faci nu știu câte transferuri, nu știu dacă le face Lennon sau băiatul ăla de 31 de ani (n.r. Daniel Sandu). În momentul în care… tu nu vei fi la nesfârșit, că se va despărți de domnul Lennon într-un an sau doi.

Tu te încarci cu jucătorii respectivi care sunt aduși ca tu să formezi un modul de joc făcând aceste transferuri. Eu unde am antrenat în străinătate, în Turcia când m-am dus, am ales modulul în funcție de jucătorii pe care-i aveam la echipă.

Mă gândeam ce pot să joc. Nu există în bagajul unui antrenor să fii pregătit și să pregătești echipa doar pentru un modul de joc. Trebuie tot timpul să ai soluția de avarie, să ai planul B.”, a explicat Marius Șumudică.

 

„Ce se întâmplă dacă domnul Lennon pleacă peste șapte etape?”

„Să ai cel puțin două sisteme pe care să știi să le interpretezi. În momentul în care vii și cunoști un sistem, 3-5-2, dar când echipa adversă rămâne în 10 oameni sau se întâmplă ceva, scoți un mijlocaș și bagi un vârf.

Trebuie să fii pregătit tot timpul pentru ceea ce îți oferă jocul. A venit domnul Lennon cu mentalitatea asta, ăsta e modulul, ăsta îl jucăm, aducem jucători pentru asta, aducem nu știu ce… Ce se întâmplă dacă domnul Lennon pleacă peste șapte etape? Și vine un alt antrenor care nu vrea să joace modulul ăsta… Cum poți să joci alt sistem când tu nu mai ai extreme?!”, a mai spus Marius Șumudică, potrivit Fanatik.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel