Stiri Mărturisiri emoționante ale campioanei Maricica Puică. Cum a fost nevoită să facă avort de trei ori
Data publicării:
Fosta atletă română a discutat despre o perioadă dificilă din viața sa.

Vorbind despre rentele viagere și totodată despre sumele mici pe care le primesc sportivii care au adus momente de glorie țării noastre, Maricica Puică a abordat și un subiect sensibil din viața sa. Campioană olimpică de la Los Angeles 1984, în vârstă de 74 ani, a mărturisit că a fost obligată de circumstanțe, în calitate de atletă, să renunțe la trei sarcini.

Multipla medaliată mondială și europeană a spus că, la acea vreme, a face un copil și a lua implicit o pauză de la viața sportivă reprezenta finalul carierei, contrar numeroaselor sportive din vremurile actuale care aleg să devină mame și revin în activitate. Astfel, Maricica Puică a trebuit să ia o serie dificilă de decizii, renunțând la visul de a deveni mamă.

„Mă cuprinde câteodată plânsul când îmi răscolesc toate amintirile astea dureroase și mulțimea de sacrificii, începând cu imposibilitatea de a avea un copil”

„Nu m-a obligat nimeni să merg la atletism. Am făcut-o din plăcere, de bunăvoie. Am acceptat o serie de sacrificii, între care marele regret e că n-am avut un copil și asta din cauza unor 'prieteni', pentru că, dacă mă opream din competiții, nu mai reușeam să răzbesc așa cum trebuie. Era extrem de greu să reziști. Iar azi, când văd comentarii că de ce se face așa mare zarvă cu rentele viagere blocate, mă cuprinde o mare dezamăgire.

Lumea trece realmente foarte ușor peste sacrificiile de viață pe care le-am făcut ani de zile pentru a aduce glorie României, până la urmă. N-am avut o zi de naștere, o onomastică, o sărbătoare, doar muncă și iar muncă. Sincer vă spun: mă cuprinde câteodată plânsul când îmi răscolesc toate amintirile astea dureroase și mulțimea de sacrificii, începând, cum spuneam, cu imposibilitatea de a avea un copil.

Am avut trei băieți! De trei ori am fost însărcinată. Și i-am dat afară de fiecare dată! Am pierdut trei băieței! A trebuit să fac avort. Mă scuzați, dar mi-e foarte greu să vorbesc despre asta! Atâta era lupta între noi, sportivi, antrenori, încât nu te puteai opri ca să faci copii. Nu mai puteai continua apoi. Nu mai aveai condiții. Nu te mai băga nimeni în seamă.

Nu mi-a zis nimeni direct asta (n.r. să nu fac copii), dar au fost în jurul meu presiuni mari să fac avort. Era complicat să te oprești un an și ceva, după care să revii în circuit. Vremurile erau așa: te opreai, pierdeai căruța! Asta era! Mă doare acest subiect, dar, după ce ies din amorțeală, revin la optimismul meu de viață”, a declarat Maricica Puică pentru gsp.ro.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Stiri

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Marius Șumudică a prefațat meciul Rapid - Oțelul. Ce nemulțumiri are în Cupa României

Agerpres

Cum prefațează Zeljko Kopic meciul cu FC Botoșani

Facebook SC Oțelul Galați

La ce se așteaptă Dorinel Munteanu în meciul Rapid - Oțelul Galați. Grupa din Cupa României, echilibrată

Agerpres

Mihaela Cambei, pași rapizi pentru a se bucura de cadoul oferit de Ion Țiriac

pixel