Stiri Medaliații olimpici și paralimpicii români, premiați cu mașini Toyota. Sabrina Voinea se află pe listă
Data actualizării:
Data publicării:
Modelul Țiriac a fost implementat și de COSR, în parteneriat cu Toyota România, toți medaliații olimpici și paralimpici români fiind premiați cu mașini hibrid.

Medaliații olimpici și paralimpici români de la Paris 2024 vor fi recompensați de Comitetul Olimpic și Sportiv Român și partenerul său de mobilitate Toyota România, cu câte un automobil hibrid, a anunțat, luni, într-o conferință de presă președintele COSR, Mihai Covaliu.

„Prin acest parteneriat putem deschide noi oportunități pentru ceea ce înseamnă excelența sportivă. Împreună am creat un mediu motivant pentru sportivii noștri. Comitetul Olimpic și Sportiv Român apreciază deschiderea și susținerea față de nevoile noastre și credem că spiritul de cooperare a fost esențial pentru succesul acestui parteneriat.

Performantele sportivilor de la Paris 2024 au fost rezultatul unor ani de muncă, de sacrificiu și de dedicare, dar succesul nu este o realizare individuală, este rodul unei echipe, al unui sistem care funcționează eficient și al unui suport constant din partea celor care cred în toți cei care sunt implicați în acest proiect.

Printre cei care au contribuit la succesul nostru olimpic la Paris, bineînțeles că se află și Toyota România. și suntem în măsură să anunțăm că Toyota în România și Comitetul Olimpic și Sportiv Român vor oferi medaliaților olimpici de la Paris 2024 câte o mașină. și aceste mașini reprezintă recunoașterea eforturilor sportivilor și o motivație suplimentară pentru sportivi de a-și continua drumul spre excelență”, a declarat Covaliu.

Edit Târcolea, director general Toyota România, partener de mobilitate al COSR, a afirmat că atât cei 16 medaliați olimpici, cât și cei doi medaliați paralimpici, vor fi recompensați cu câte un automobil, un premiu special fiindu-i oferit gimnastei Sabrina Voinea Maneca.

„Astăzi am plăcerea să anunț că, așa cum am promis la începutul anului, sub spiritul recunoașterii performanțelor extraordinare Toyota România și Comitetul Olimpic și Sportiv Român vor premia toți sportivii români care au câștigat medalii la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 cu câte o mașină Toyota hibrid.

Acesta este modul nostru de a mulțumi pentru efortul lor și de a-i determina să continue să lupte pentru excelență. Cei 16 medaliați ai Team România vor fi recompensați cu câte o mașină astfel Toyota CHR Hybrid, pentru cei cu două medalii, apoi Toyota Corolla Sedan Hybrid pentru medaliații cu aur, Toyota Yaris Cross Hybrid pentru medaliații cu argint și Toyota Yaris Hybrid, pentru medaliații cu bronz.

Aș vrea să adaug totodată că am decis că vom acorda un premiu special gimnastei Sabrina Voinea, după ce s-a constatat că a fost defavorizată de arbitre în timpul competiției de la sol și va fi premiată cu o Toyota Yaris Hybrid. și aceleași premii le vor primi și medaliații sportivi paralimpici, pentru că există acest spirit de egalitate între cele două mișcări, prin urmare vor primi premii identice”, a declarat Edit Târcolea.

România a cucerit nouă medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, trei de aur, patru de argint și două de bronz. Aurul a fost câștigat de înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea și Marian Enache la dublu vâsle masculin și echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș, Victoria Ștefania Petreanu).

Argintul a fost obținut de Ancuța Bodnar și Simona Radiș la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin - categorie ușoară, precum și de halterofila Mihaela Cambei la cat. 49 kg, iar bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber și de gimnasta Ana-Maria Bărbosu la sol.

România a cucerit două medalii la Jocurile Paralimpice de la Paris, una de aur și una de bronz, și a ocupat la final locul 61 în clasamentul pe națiuni.

La Jocurile Paralimpice de la Paris, Florin-Alexandru Bologa a cucerit medalia de aur la judo pentru nevăzători, cat. 73 kg (J1), iar Camelia Ciripan a obținut medalia de bronz în proba de simplu feminin la para tenis de masă (WS6), scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Stiri

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel