Stiri Arbitrii din Grecia intră în grevă. Campionatul elen, în pericol
Data publicării:
Meciurile din campionatul Greciei sunt în pericol, după ce arbitrii au anunţat că vor intra în grevă. 

Arbitrii din campionatul de fotbal al Greciei, afectat de violenţe, şi-au anunţat marţi intenţia de a intra în grevă, începând din etapa a 14-a, care va debuta sâmbătă, "până când condiţiile devin normale pentru integritatea (lor) fizică", informează AFP.

"Acum este clar că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru ca arbitrii din prima divizie şi arbitrii asistenţi din Grecia să poată continua să îşi exercite funcţiile în deplină siguranţă", au precizat aceşti arbitri într-un comunicat.

"Arbitrii greci şi străini au devenit o ţintă permanentă, un sac de box şi un ţap ispăşitor", au adăugat ei, la două zile după noi incidente.

Duminică seara, meciul de campionat dintre Olympiakos Pireu şi Volos a fost întrerupt timp de aproape o oră, în urma violenţelor dintre huligani şi forţele de ordine. Jucătorii au fost nevoiţi să părăsească terenul într-un nor de gaze lacrimogene.

Considerându-se nedreptăţit de arbitraj, clubul Olympiakos Pireu a acuzat fotbalul grec că este condus de "o organizaţie criminală", în timp ce îl viza pe arbitrul meciului, Tasos Papapetrou.

"Ruşine tuturor şi mai ales celor responsabili pentru această stare profund coruptă", a adăugat clubul din Pireu.

Potrivit comunicatului arbitrilor greci, Tasos Papapetrou şi familia sa au primit ulterior ameninţări. În noiembrie, casa unui alt arbitru, Andreas Gamaris, a fost vizată de explozibili.

Violenţa este o problemă endemică în fotbalul grec, iar atacurile asupra arbitrilor sunt frecvente. În 2021, brutăria arbitrului Petros Konstantelias a fost vizată de o explozie. În 2018, arbitrul Thanassis Tzilos a fost bătut de mai multe persoane.

Presiunile cu care se confrunta oficialii în ultimii ani au determinat autorităţile să desemneze arbitri străini pentru meciurile cu risc ridicat, fără a reduce însă tensiunea.

Arbitrii greci au solicitat o întâlnire de urgenţă cu preşedintele Federaţiei elene de fotbal, cu prim-ministrul, cu ministrul Protecţiei Civile şi cu ministrul Sportului, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Stiri

logo icon Articole similare

Baschet Campioana U-BT Cluj-Napoca, victorie categorică la Constanța

U-BT Cluj-Napoca a învins CSM CSU Constanța cu 114-85,...

Stiri Elisabeta Lipă, chemată la Guvern în scandalul premierilor

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că va avea, joi, o...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Dorinel Munteanu şi-a aflat pedeapsa după episodul cu David Maftei

Sursa: Agerpres

Antrenorul cu portarii de la Dinamo a tras concluziile despre Golubovic, după meciul cu FCSB

Agerpres

Sportiva din Republica Moldova care a răbufnit după rezultatele alegerilor la referendum

Sursa: Agerpres

Vali Creţu, "fotbalistul cu 9 vieţi", în lacrimi: Am vrut să joc gratis la FCSB. Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu

pixel