Stiri Nicolae Mitea, Messi de la Dinamo. "I-a lipsit familia să ştie să îl îndrume. Nu e vina lui..."
Data actualizării:
Data publicării:
Cristi Pulhac, fostul fundaş stânga al lui Dinamo, a vorbit la superlativ de Nicolae Mitea, fostul său coleg, care a ajuns apoi şi la Ajax Amsterdam. 

"Aici vreau să spun cu Messi, când am jucat cu Dinamo. Ei oricum n-au jucat la capacitatea... ei au jucat să joace. O singură dată s-a supărat Messi. Am simțit toți. Oricum, eu jucam fundaș stânga dar am jucat fundaș central, eram cinci pe fund. Practic, eram în centru toți. El a luat o singură dată mingea, a driblat vreo cinci, a dat gol și a și vrut să plece la vestiar", a declarat Pulhac la podcastul Poveştile Sport.ro.

Dinamo a jucat un meci amical cu FC Barcelona, pe Arena Naţională, încheiat 2-0 pentru trupa catalană, în 2012. 

Nicolae Mitea, Messi al României

"Dar e un jucător român cu care îl asemăn și ăla e Mitea! Ce n-a avut? Cred că ceea le lipsește unora... familia să știe să te îndrume. Pentru că ai anumite derapaje în viață în care ai nevoie de susținere și o îndrumare bună, o părere bună. Nu e vina lui. Eram trei care am ajuns la echipa mare atunci cu Dinu. Eram eu, Mitea și Marica.

Marica provine oricum dintr-o familie mai OK, tatăl lui provine din afaceri. Nu știu dacă știți, dar el a fost și la Barcelona, dus de Chirilă. Era momentul în care a apărut Messi, apăruse de vreun an pe la Barcelona, făcea furori, și l-au oprit pe Mitea că au zis că e noul Messi. Eu am jucat cu el pe bandă. Ceva incredibil! Aceeași înălțime, aceleași picioare groase, același ritm de viteză, cu mingea aproape de picior. Dacă nu dădea 3-4 goluri pe meci, pleca supărat acasă”, a spus Cristi Pulhac, la emisiunea ”Poveștile Sport.ro”.

Mitea s-a retras din activitate la 29 de ani, dar a reuşit, în scurta sa carieră, să scrie istorie la Ajax Amsterdam, club la care are numele gravat în muzeul stadionului, alături de Cristi Chivu, Bogdan Lobonţ sau George Ogăraru. Nicolae Mitea a marcat 14 goluri pentru Ajax în 75 de meciuri, şi a câştigat un titlu şi o cupă a Olandei. Ultimul gol al carierei sale a fost înscris pe stadionul Ilie Oană, chiar la inaugurare. Juca atunci pentru Petrolul şi înscria împotriva echipei sale de suflet, Dinamo Bucureşti, într-un meci câştigat de câini cu 5-1. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Stiri

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel