Superliga Romaniei Oficial: Vești bune la Rapid! Aaron Boupendza a primit legitimarea de la FIFA
Data publicării:
Cazul jucătorului Aaron Boupendza în care erau implicați egiptenii de la Zamalek s-a încheiat.

Aaron Boupendza, jucătorul Rapidului, în mod oficial

În cursul dimineții de joi, 10 octombrie, oficialii clubului Rapid București au primit decizia favorabilă a celor de la FIFA în ceea ce privește legitimarea lui Aaron Boupendza.

Gabonezul Aaron Boupendza este noul vârf al celor de la FC Rapid încă din luna septembrie, dar nu a evoluat pentru „alb-vișinii” până în acest moment. Atacantul a semnat un contract valabil două sezoane cu clubul din Giulești și va putea să joace în următoarele meciuri pentru rapidiști.

FIFA a anunțat că nu trebuie să plătească nicio sumă lui Zamalek, clubul egiptean care susținea că jucătorul a semnat un contract înainte să ajungă în Giulești. Astfel, procedura de judecată a cazului s-a finalizat prin legitimarea lui Boupendza la FC Rapid, fără ca africanii să primească vreo despăgubire în acest sens.

Cine e Aaron Boupendza, jucătorul pe care „s-au bătut” cluburile Rapid și Zamalek

Aaron Boupendza a fost golgheterul sezonului 2020/21 al Superligii de fotbal a Turciei. El și-a început cariera în țara natală, la Mounana, formație de la care a venit în Europa, în 2016, atunci când a semnat cu Bordeaux. De aici, a fost împrumutat în patru rânduri, la Pau FC, Gazelec Ajaccio, Tours și Feirense. Pentru Pau a marcat 15 goluri, fiind golgheterul ligii a treia franceze.

În 2020, Boupendza a fost transferat definitiv la Hatayspor, acolo unde a marcat 22 de goluri în primul sezon, devenit cel mai bun marcator al Superligii turce. A marcat de patru ori într-un meci cu Antalyaspor, câștigat cu 6-0 de nou-promovata Hatayspor, dar a reușit și o „dublă” contra lui Beșiktaș (2-2).

După un singur sezon în Turcia, gabonezul a fost achiziționat de Al Arabi, din Qatar, acolo unde a stat un an, fiind ulterior achiziționat de Al Shabab, din prima ligă saudită. Aici, a fost antrenat de Marius Șumudică, reușind o evoluție foarte bună, cu 11 goluri marcate în 17 meciuri.

În 2023, FC Cincinnati a plătit 6,5 milioane de euro pentru atacantul din Gabon, acesta punctând de 8 ori în 28 de partide din Major League Soccer. În această vară, Boupendza a rămas liber de contract, despărțindu-se de formația americană, pe care a lăsat-o pe locul secund în Conferința de Est.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...

Superliga Romaniei Marius Șumudică nu e dorit la Rapid

Antrenorul Marius Șumudică nu ar fi dorit de o parte...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres

Înaintea duelului cu Otelul Galați, Sabău numește unul dintre cei mai buni mijlocași din Superliga

pixel