Superliga Romaniei Oţelul Galaţi a transferat un nou fundaş. A câştigat de două ori Cupa Bulgariei
Data publicării:
Oţelul Galaţi îşi betonează defensiva, cu doar 3 zile înainte de debutul în noul sezon de Liga 1. 

"Fundașul croat Josip Tomašević a devenit oțelar după ce a semnat astăzi un contract cu clubul roș-alb-albastru. Fotbalistul care astfel întărește compartimentul defensiv în perspectiva sezonului 2024-25 vine din prima ligă a Israelului.

Tomašević, 1.80 metri, 30 de ani, poate acoperi două posturi din apărare, atât pe cel de fundaș lateral stânga, cât și pe acela de apărător central. În stagiunea precedentă, el a jucat la Hapoel Hadera, în eșalonul de elită al Israelului, însă cea mai prolifică perioadei a carierei sale de până acum a fost cunoscută la gruparea bulgară Lokomotiv Plovdiv, acolo unde a fost om de bază în perioada 2018-2023. Cu Josip pe teren, Lokomotiv a câștigat de două ori Cupa Bulgariei, disputând tot atâtea Supercupe, de asemenea cu noul fundaș al Oțelului integralist. În Supercupa din 2020, echipa din Plovdiv a depășit la loviturile de departajare multipla campioană a țării vecine, Ludogorets Razgrad, pentru tabăra adversă jucând cu acea ocazie românii Dragoș Grigore, Claudiu Keșeru și Cosmin Moți. Pentru Plovdiv, fotbalistul de 30 de ani a disputat și 3 meciuri în preliminariile UEFA Europa League.

În toate meciurile de seniori disputate, Josip a marcat 10 goluri și a oferit 10 pase decisive.

Apărătorul croat a fost transferat în 2020 la Atromitos, în prima ligă a Greciei, pentru ca în sezonul următor să revină la Plovdiv. Format la Academia de juniori a clubului Hajduk Split, Tomašević a fost internațional la reprezentativele Under 16, Under 17, Under 18 și Under 19 ale Croației", a transmis SC Oţelul printr-un comunicat de presă.

Prima declaraţie a lui Tomasevic după ce a semnat cu Oţelul 

"De fiecare dată când apare o nouă provocare, trebuie să o accepți cu inima deschisă. Astfel am semnat și eu contractul cu noua mea echipă, una de tradiție a fotbalului românesc. Am văzut că aici se dorește mereu performanță și că publicul este euforic. Mă bucur și abia aștept să joc pentru Oțelul!", a spus noul fundaş al Oţelului. 

Tomasevic a semnat un contract valabil un an, cu opţiune de prelungire pentru încă un sezon. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Ce se întâmplă dacă Rapid pierde meciul cu Unirea Slobozia

Rapid are o singură victorie în campionat în acest...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel