Superliga Romaniei Oţelul Galaţi a transferat un nou fundaş central
Data actualizării:
Data publicării:
Oţelul Galaţi a obţinut semnătura unui nou fundaş central, aşa cum DC Sport a informat în urmă cu două săptămâni. 

Este vorba despre sârbul Nikola Stevanovic, în vârstă de 25 de ani. Acesta vine de la Napredak, din Serbia, echipă la care a ajuns de la FC Ingolstadt, din Germania. 

"Stevanović, 1.90 metri, 25 de ani, vine la Galați din prima ligă a Serbiei, acolo unde a jucat în stagiunea 2023-2024 la Napredak Kruševac, echipă cu care a prins play-off-ul campionatului. În tricoul lui Napredak a prins 16 meciuri de campionat și 1 de Cupă, ultima sa partidă fiind chiar un duel cu Steaua Roșie Belgrad câștigat de formația care avea să obțină și trofeul de campioană. Noul stoper al Oțelului are la activ și două sezoane la FC Ingolstadt, din 2. Bundesliga, dar și alți șapte ani competiționali de prim eșalon în țara natală. El a debutat la 18 ani în Super Liga Serbiei pentru Radnički Niš, club la care s-a format și pe care l-a reprezentat timp de 6 sezoane. A și marcat de 4 ori pentru această echipă, de 2 ori în campionat, celelalte 2 goluri fiind reușite în Cupă. În anul competițional 2018-2019 a fost împrumutat la Dinamo Vranje, de asemenea pe prima scenă. Nikola a adunat, astfel, la seniori 140 de partide oficiale.

De remarcat este și faptul că Stevanović a fost convocat, în ianuarie 2021, pentru două meciuri amicale ale primei reprezentative a Serbiei: a jucat într-o partidă cu Republica Dominicană și a fost rezervă cu Panama. El are și 3 jocuri în naționala Under 18 a statului cu capitala la Belgrad", transmit gălăţenii.

Prima declaraţie a fotbalistului 

"Sunt încântat de transferul la Oțelul pentru că fotbalul românesc, așa cum se vede inclusiv la nivel de echipe naționale, cunoaște un progres evident. Colegii m-au primit extraordinar, mai sunt aici și alți jucători din zona mea, așadar cred că mă voi acomoda foarte repede. Vreau să-mi ajut echipa pentru obiectivele noului sezon și să jucăm meciurile de acasă cu stadionul plin. Forza, Oțelul!", a spus fundaşul. 

Oţelul Galaţi a câştigat primul meci amical din Austria, scor 3-2, contra campioanei Sloveniei, NK Celje. 

Golurile gălăţenilor au fost marcate de Teles, Tănasă şi nou venitul Djuric. 

"Rezultatul e foarte important, atitudinea băieţilor, implicarea lor a fost foarte, foarte bună. Le-am dat la fiecare 45 de minute, să aibă jocuri. E primul joc, dar per ansamblu sunt mulţumit, a fost un joc reuşit şi un rezultat pozitiv. Am discutat cu antrenorul celor de la Celje înainte de meci, le-am urat succes în preliminariile Ligii Campionilor. 

Dar mă bucur pentru noi, am arătat bine. Dar nu înseamnă că nu mai avem de lucru. Avem foarte multă treabă. Am mai spus-o şi repet. În acest an trebuie să confirmăm poziţia noastră în Superligă şi să aducem cât mai mulţi suporteri la stadion", a declarat Dorinel Munteanu. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
sursa: Pexels

Vasile Jardan, plecat la finalul sezonului de la Oţelul, a semnat cu noua echipa

Facebook SC Oțelul Galați

Oțelul Galați transferă un jucător de 19 ani

Sursa: Agerpres

Oţelul Galaţi a transferat un nou fundaş central

Sursa: Agerpres

Dinamo înfruntă CFR Cluj în prima etapă, iar Andrei Nicolescu avertizează. "Suntem un pic în urmă faţă de ce prognozasem"

pixel