Superliga Romaniei Oţelul Galaţi, liderul surpriză al campionatului. După 4 etape, elevii lui Dorinel Munteanu s-au instalat pe primul loc
Data publicării:
La finalul etapei a IV-a din Liga 1, Oţelul Galaţi şi-a consolidat prima poziţie în clasament. Elevii lui Dorinel Munteanu au un avans de două puncte faţă de principalele urmăritoare, Sepsi OSK şi Universitatea Craiova. 

Oţelul Galaţi a înregistrat până acum 3 victorii şi o remiză, ceea ce înseamnă că a acumulat deja 10 puncte din 12 posibile, cu un golaveraj de 6 goluri marcate şi doar 2 primite. În primele 4 etape, gălăţenii au înfruntat FC Botoşani, Farul Constanţa, FCSB şi FC Hermanstadt, singura echipă pe care nu au reuşit să o învingă fiind Farul Constanţa. 

Sepsi OSK şi Universitatea Craiova sunt şi ele neînvinse în acest start de sezon, dar au numai 8 puncte acumulate, fiecare dintre cele două echipe având două victorii şi două remize. În ultima etapă, Universitatea Craiova a făcut egal, scor 0-0, acasă cu Petrolul Ploieşti, în timp ce Sepsi OSK a remizat în Giuleşti, 2-2, cu FC Rapid. 

Următoarea echipă din clasament este revelaţia startului de sezon, Dinamo. Cu 7 puncte, "câinii" par a fi transformaţi complet faţă de sezonul trecut, când s-au salvat de la retrogradare în urma barajului cu Csikszereda, scor general 2-0. 

Dorinel Munteanu: Pe moment, sunt fericit. Niciun jucător nu e titular cert 

După victoria de acasă cu Hermanstadt, scor 1-0, Dorinel Munteanu s-a declarat parţial mulţumit, dar şi-a avertizat elevii că niciunul nu e sigur de postul de titular. 

"Mă bucur foarte mult pentru această victorie, pentru cele trei puncte, pentru că am preconizat că va fi un meci foarte greu. Am avut în față un adversar tenace, care ne-a și pus probleme în prima repriză. Am stat cam departe de ei și i-am lăsat să-și creeze câteva ocazii.

A doua repriză a fost mai bună, am fost mai agresivi. A venit și golul, așa cum a trebuit. Pe moment sunt fericit. Băieții au făcut totul să câștige.

Niciun jucător nu e titular cert, trebuie să demonstreze la fiecare antrenament. Le-am spus și băieților înainte de meci că am dubii cu privire la alcătuirea primului 11. Dacă vor înțelege asta, că toți sunt importanți pentru echipă, atunci vom putea ajunge departe.

Mi-am dorit foarte mult să rămână la noi (n.r.- Tănasă). Am concurență foarte mare la jucătorul under. Stăm bine la acest nivel, dar mai trebuie să așteptăm doi-trei jucători ca să întărim lotul.

Mai este foarte mult până la play-off. Am făcut o regulă nescrisă în vestiar, luăm fiecare meci în parte. Vreau ca atitudinea lor să fie bună la fiecare partidă”, a declarat Dorinel Munteanu, după victoria Oțelului de vineri seară.

Coincidenţă cu sezonul 2010-2011, când Oţelul a luat titlul 

În urmă cu 13 ani, Oţelul Galaţi era încoronată campioană a Ligii 1, la capătul unui sezon în care Dorinel Munteanu, şi atunci antrenor al gălăţenilor, şi-a dus elevii pe prima treaptă a campionatului. 

După primele 4 etape din acel sezon, Oţelul Galaţi avea tot 10 puncte şi un golaveraj similar, cu 4 goluri marcate şi niciunul primit. Rămâne de văzut ce vor reuşi elevii lui Dorinel Munteanu în acest sezon, după ce anul trecut au jucat baraj pentru Conference League, graţie locului al doilea ocupat în playout, dar şi finala Cupei României, pierdută în faţa celor de la Corvinul Hunedoara. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Fotbal Nicolae Dică a plecat de la FC Argeş

Nicolae Dică nu mai este antrenorul celor de la FC...


logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel