Stiri Pedeapsă exemplară pentru rasism în Anglia. Un suporter a fost interzis 3 ani pe stadion. După FCSB - Rapid nu s-au luat încă măsuri
Data publicării:
Un suporter a fost interzis timp de trei ani pe toate stadioanele din Anglia, după ce a avut mai multe scandări rasiste la adresa unui jucător. 

Un suporter al echipei engleze de fotbal Crystal Palace a primit o interdicţie de trei ani de a asista la meciurile de fotbal după ce l-a abuzat rasial pe sud-coreeanul Heung-min Son, atacantul formaţiei Tottenham Hotspur, transmite Reuters.

Tottenham a subliniat că va continua să ceară cele mai aspre măsuri împotriva celor găsiţi vinovaţi de discriminare.

Robert Garland, 44 de ani, din Croydon, a fost iniţial condamnat la 60 de ore de muncă în folosul comunităţii şi amendat cu 1.384 de lire sterline (1.650 de dolari), în august, după ce a pledat vinovat pentru infracţiune de ordine publică agravată rasial. Garland a strigat şi gesticulat către fotbalistul sud-coreean într-un meci de Premier League desfăşurat în mai pe Tottenham Hotspur Stadium.

Spurs şi poliţia metropolitană au considerat că pedeapsa este prea uşoară şi au făcut apel la UK Football Policing Unit, care a dictat interdicţia pe o perioadă de trei ani.

Mulţumim poliţiei pentru cooperarea în acest caz. Vrem să reiterăm faptul că acest club nu tolerează discriminarea de niciun fel şi va căuta de fiecare dată cele mai decise acţiuni împotriva celor care vor fi găsiţi vinovaţi, a transmis clubul după noul verdict, scrie Agerpres.

În România, după FCSB - Rapid nu s-a luat nicio măsură încă, în ciuda mesajelor cu tentă rasistă adresate de o parte dintre suporterii FCSB pe Arena Naţională. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Stiri
Tagurile articolului: anglia  fotbal  rasism  suspendare 

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel