Superliga Romaniei Presa din Belgia, elogiu pentru William Baeten după golul din preliminariile Ligii Campionilor. Referirea la FCSB nu va fi pe placul Armatei
Data publicării:
William Baeten a marcat golul care a calificat-o pe FCSB în turul III preliminar al Ligii Campionilor, unde va juca împotriva Spartei Praga. FCSB şi-a asigurat calificarea în grupele Conference League, chiar dacă va pierde toate meciurile din preliminariile de acum încolo. 

Presa belgiană a scris despre jucătorul adus de Gigi Becali de la FC U Craiova 1948, dar a făcut şi o referire la FCSB care nu va fi deloc pe placul Armatei. Echipa Armatei, CSA Steaua, şi-a schimbat denumirea în acest sezon şi va începe Liga 2 sub numele de Steaua Bucureşti. 

"William Baeten nu și-a irosit șansa la FCSB, mai bine cunoscută ca Steaua București. S-a mutat în capitala României acum cu două săptămâni, după patru sezoane la modesta FCU Craiova, pentru 300.000 de euro.

Și așa continuă basmul românesc pentru Baeten. Acum patru ani, a plecat de la Patro pentru a-și încerca norocul la o echipă din liga a doua a României.

După o promovare și patru ani în care a fost un jucător important la FCU Craiova, a avut parte de un transfer de vis.

Baeten nu a jucat niciodată la nivel profesionist în Belgia. După junioratul de la STVV, Baeten a jucat pentru Dessel Sport și Patro Eisden și a îmbinat fotbalul cu un job ca instructor de fitness.

De la nivel de amatori până la câștigător de meci în Champions League, în doar patru ani. Lucrurile se pot mișca uneori repede în fotbal", au scris cei de la Nieuwsblad

Gigi Becali: Am insistat pentru el împotriva tuturor 

Gigi Becali, finanţatorul FCSB, s-a lăudat după calificarea FCSB-ului în turul III preliminar şi spune că l-a adus pe William Baeten la echipă împotriva dorinţei membrilor din conducere şi staff. 

”Cel mai mult mă bucur de Baeten, pentru care am insistat împotriva tuturor. Îți dai seama Mititelu? Am insistat pentru el, am insistat și la schimbare, ei au zis că nu e bine pregătit, că mai trebuie să se pregătească. Eu mă bucur pentru el”, a declarat Gigi Becali. 

Becali, mulţumit de calificare, nemulţumit de joc

"Sunt foarte fericit de calificare, dar nu sunt mulțumit de prestația echipei. Trebuia să marcăm un gol încă din prima repriză, de asta nu sunt mulțumit. Sunt fericit de calificare. Eu vreau în Liga Campionilor.

Dacă vreau în Liga Campionilor, trebuie să marcăm goluri. Nu vreau să discut de Europa League. Vreau să discut doar de Champions League. Lumea spunea că avem șanse minime să trecem de Maccabi. Uite că i-am bătut pe Maccabi.

Nu știu ce să spun acum. Am avut și eu mari emoții, mă bucur că ne-am calificat, dar jocul trebuie să fie mai bun. Ei nu au puspresiune. Au intrat în careu?

I-ați văzut în careu? Maccabi nu a intrat în careu deloc! Au fost șuturi de astea…Noi am avut și Luis Phelipe și Popa. Popa trebuia să bage capul în ea, să o bage în poartă. Am avut șutul lui Olaru, care a fost scos printr-o minune”, a mai spus Gigi Becali la Digisport. 

FCSB o înfruntă pe Sparta Praga marţi, în deplasare, în turul III preliminar al Ligii Campionilor. Meciul din campionat de sâmbătă, 3 august, cu FC Botoşani, a fost amânat de LPF. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Fotbal Nicolae Dică a plecat de la FC Argeş

Nicolae Dică nu mai este antrenorul celor de la FC...


logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel