UEFA Conference League Primele reacții după înfrângerea Corvinului în fața celor de la FC Astana. Oficialii hunedoreni anunță că sunt tot mai aproape de Superliga
Data actualizării:
Data publicării:
Corvinul Hunedoara și-a încheiat parcursul european, după înfrângerea cu 2-8 scor general, în fața celor de la FC Astana, în turul al treilea preliminar din Conference League.

Aventura europeană se încheie pentru Corvinul Hunedoara

Bogdan Apostu (42 de ani), impresarul care colaborează cu echipa condusă de Florin Maxim, a reacționat după ce Corvinul Hunedoara a fost surclasată de FC Astana, scor general 2-8 (1-2 primul tur, 1-6 în manșa secundă).

„E greu să-mi găsesc cuvintele după un astfel de meci. E clar că e o mică catastrofă, n-aș spune neapărat un dezastru. L-aș cataloga mai degrabă ca pe un accident. E primul astfel de rezultat al Corvinului din istoria modernă.

Trebuie să fim sinceri și să spunem că asta e limita Corvinului, raportat la nivelul european. Am încercat să suplinim diferențele de valoare și buget, dar s-a putut doar până la un punct.

Jucătorii Corvinului au aceste limite, când sunt puși la un nivel la care n-au mai jucat niciodată, cedează. Dar nu trebuie blamați, au dat totul. Eu cred că diferența de valoare a fost compensată de dorință, dar asta merge până la un punct. A fost o victorie mai mult decât meritată a celor de la Astana.

Asta e situația, îmi pare rău, trebuie să fim alături de ei și la rău, cum am fost și la bine. Drumul a durat două zile, normal c-a avut importanță. Dar, să recunoaștem, n-a fost principalul motiv pentru greșelile individuale. Și ei au venit la Sibiu”, a declarat Apostu, la Fotbal Club.

Hunedorenii au fost învinși în primul meci din turul III preliminar, scor 1-2, sperând să întoarcă scorul în partida de retur. Deși echipa din a doua ligă de fotbal a României a arătat un nivel bun în primul meci, corviniștii nu au mai reușit să facă față evoluției celor de la FC Astana. Kazahii au trecut de Corvinul cu 6-1 în meciul de pe teren propriu, după ce au reușit victoria pe Stadionul Municipal din Sibiu.

Golurile meciului disputat miercuri după-amiază au fost înscrise de Chinedu Geoffrey (13, 68), Marin Tomasov (57, 75), Nazmi Gripshi (73) și Elkhan Astanov (84) pentru Astana, și Mihai Velisar, pentru Corvinul (78).

„Clubul a pregătit documentația necesară pentru modificarea statutului și a formei juridice care să ne permită obținerea dreptului de promovare în primul eșalon”

De asemenea, și clubul de fotbal a transmis un comunicat oficial după înfrângere. Pe pagina de Facebook a Corvinului, oficialii au anunțat că s-au întreprins acțiunile necesare promovării echipei în Superliga, odată cu schimbarea statutului clubului de drept public în cel de drept privat:

„Din păcate, parcursul nostru european s-a încheiat în această seară, în Kazahstan, dar avem de învățat după toate aceste partide! Clubul nostru merge mai departe, drept dovadă că, în tot acest timp, a pregătit documentația necesară pentru modificarea statutului și a formei juridice care să ne permită obținerea dreptului de promovare în primul eșalon.

În aceste condiții, toate actele necesare vor fi depuse la Federația Română de Fotbal în timp util, pentru a fi analizate și pentru a putea deveni club de drept privat. Drumul Corvinilor continuă! Un oraș, o comunitate, o echipă: Corvinu’!”, au scris cei de la Corvinul Hunedoara.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: UEFA Conference League

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel