Box Pugilista algeriană Imane Khelif, prezentă la Săptămâna modei de la Milano / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Sportiva medaliată cu aur la Paris a strălucit într-o cămașă cu note aurii, la Săptămâna Modei de la Milano.

„O mare ascensiune pentru originara din Tiaret, care a devenit un simbol al eleganței și puterii feminine”

„Pugilista algeriană Imane Khelif a făcut furori în timpul Săptămânii Modei de la Milano, în acest weekend. Ea a fost o prezență notabilă, potrivit Revistei Vogue, care a descris-o drept o fulger de aur. Revista o stabilește acum pe campioana olimpică drept o vedetă mondială.

Alături de alte personalități ale modei, muzicii și cinematografiei, precum Kendall Jenner din familia Kardashian, ASAP Rockey sau chiar actrița Julianne Moore, sportiva algeriană cunoaște o refacere a imaginii sale, justă și legitimă, după o campanie de hărțuire dezgustătoare în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024.

Revista Vogue a scris că Imane Khelif a adăugat o dimensiune excepțională serii. Trebuie spus că sportiva algeriană nu a lăsat pe nimeni indiferent. Cu un stil sofisticat demn de acest eveniment, semnat de casa Bottega Veneta, alături de noua ei aură de campioană internațională, Khelif a avut o primire demnă de noul ei rang.

O întoarcere triumfătoare pentru algeriană a rezumat Grazia Grazia Middle East: Ringul în care a triumfat datorită talentului și rezistenței sale, Imane Khelif strălucește astăzi pe covorul roșu. O mare ascensiune pentru originara din Tiaret, care a devenit un simbol al eleganței și puterii feminine.”, au scris algerienii de la El Moudjahid.

Sportiva din Algeria a fost în centrul unei controverse de gen în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, în timpul cărora a fost acuzată că nu s-a născut drept femeie, în ciuda mai multor dovezi care susțin contrariul.

Alături de o altă pugilistă din Taiwan, Lin Yu-ting, Khelif a fost descalificată de Federația Internațională de Box (IBA) de la Campionatele Mondiale din Istanbul (2022) și cele din 2023, de la New Dehli, dar ulterior au fost autorizate de Comitetul Internațional Olimpic (CIO) să concureze la Jocurile de la Paris. Motivul refuzului participării în competițiile din 2022 și 2023 se datorează nivelului ridicat de testosteron regăsit în analizele celor două.

În cadrul unei conferințe de presă pe care IBA a organizat-o la Paris și la care președintele său, omul de afaceri rus Umar Kremlev, a participat prin videoconferință, fostul director al comisiei sale medicale, Ioannis Filippatos, a susținut că analizele de sânge care le-au fost efectuate celor două pugiliste în 2022 au dezvăluit „anomalii”.

Prin urmare, ele au fost testate din nou un an mai târziu pentru a avea sau nu confirmarea acestor „anomalii” în 2023, potrivit IBA. Conform medicului grec, cele două sportive au făcut câte două teste, câte unul pentru testosteron, și un cariotip, examen care permite studierea cromozomilor: „Rezultatele medicale ale analizelor de sânge - și laboratoarele sunt cele care spun asta - arată că aceste două pugiliste sunt bărbați, a spus Ioannis Filippatos. „Problema este că avem două analize de sânge cu cariotipuri de la bărbați. Acesta este răspunsul laboratorului”, a adăugat el.

Președintele CIO Thomas Bach le-a apărat pe cele două pugiliste, spunând că s-au născut și au crescut ca femei și că pașapoartele lor confirmă acest lucru. Niciuna din ele nu este cunoscută să se identifice ca persoane transgender.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Box

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Marius Șumudică a prefațat meciul Rapid - Oțelul. Ce nemulțumiri are în Cupa României

Agerpres

Cum prefațează Zeljko Kopic meciul cu FC Botoșani

Facebook SC Oțelul Galați

La ce se așteaptă Dorinel Munteanu în meciul Rapid - Oțelul Galați. Grupa din Cupa României, echilibrată

Agerpres

Mihaela Cambei, pași rapizi pentru a se bucura de cadoul oferit de Ion Țiriac

pixel