Box Pugilista algeriană Imane Khelif, anunț de ultimă oră cu privire la cariera sa
Data publicării:
Sportiva din Algeria, care a fost protagonista unui scandal în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, a făcut un anunț important.

„Se pregătește un documentar despre povestea mea de succes”

„Am dorit să împărtășesc cu voi povestea mea de succes, alături de jurnaliști și tinerele care mă urmăresc. Se pregătește un documentar despre povestea mea de succes, care va apărea pe toate platformele internaționale.

În curând voi intra în lumea boxului profesionist, am mai multe oferte. Voi face acest pas în curând. Noi, algerienii, vrem să vedem cum concurăm la nivelul de profesioniști.”, a declarat algerianca Imane Khelif, într-o conferință de presă, citată de Marca.

Sportiva a fost în centrul unei controverse de gen în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, în timpul cărora a fost acuzată că nu s-a născut drept femeie, în ciuda mai multor dovezi care susțin contrariul.

Alături de o altă pugilistă din Taiwan, Lin Yu-ting, Khelif a fost descalificată de Federația Internațională de Box (IBA) de la Campionatele Mondiale din Istanbul (2022) și cele din 2023, de la New Dehli, ca ulterior acestea să fie autorizate de Comitetul Internațional Olimpic (CIO) pentru a concura la Jocurile de la Paris. Motivul refuzului participării în competițiile din 2022 și 2023 se datorează nivelului ridicat de testosteron regăsit în analizele celor două sportive.

În cadrul unei conferințe de presă pe care IBA a organizat-o la Paris și la care președintele său, omul de afaceri rus Umar Kremlev, a participat prin videoconferință, fostul director al comisiei sale medicale, Ioannis Filippatos, a susținut că analizele de sânge care le-au fost efectuate celor două pugiliste în 2022 au dezvăluit „anomalii”.

Prin urmare, ele au fost testate din nou un an mai târziu pentru a avea sau nu confirmarea acestor „anomalii” în 2023, potrivit IBA. Conform medicului grec, cele două sportive au făcut câte două teste, câte unul pentru testosteron, și un cariotip, examen care permite studierea cromozomilor: „Rezultatele medicale ale analizelor de sânge - și laboratoarele sunt cele care spun asta - arată că aceste două pugiliste sunt bărbați”, a spus Ioannis Filippatos. Problema este că avem două analize de sânge cu cariotipuri de la bărbați. Acesta este răspunsul laboratorului”, a adăugat el.

Președintele CIO Thomas Bach le-a apărat pe cele două pugiliste, spunând că s-au născut și au crescut ca femei și că pașapoartele lor confirmă acest lucru. Niciuna din ele nu este cunoscută să se identifice ca persoane transgender.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Box

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Ăsta e Rapidul din Giuleşti. Iubeşte-l şi o să înnebuneşti

Declicul anunţat de Marius Şumudică înaintea meciului...

Fotbal international Lionel Messi e pe val la Inter Miami

Jucătorul argentinian de fotbal în vârstă de 37 de ani...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Dorinel Munteanu şi-a aflat pedeapsa după episodul cu David Maftei

Sursa: Agerpres

Antrenorul cu portarii de la Dinamo a tras concluziile despre Golubovic, după meciul cu FCSB

Agerpres

Sportiva din Republica Moldova care a răbufnit după rezultatele alegerilor la referendum

Sursa: Agerpres

Florentin Petre e sincer după înfrângerea în faţa FCSB-ului. "E cea mai bună echipă din Liga 1"

pixel